Lasse Jacobsson aktuell som ny tränare


Jimmy Höglund 2011-10-23

Bild:Bildbyrån

Halmstads förre tränare Lasse Jacobsson är en het kandidat att ta över som huvudtränare i J-Södra kommande säsong. Enligt flera oberoende källor är Jacobsson nummer ett på listan och den Jönköpingsfödde Jacobsson känner också klubbens sportchef Hasse Lindbom väl.

Hans namn fanns även med i diskussionerna inför årets säsong men då valde klubben att satsa mer ekonomiskt med Lindbom/Ericsson. Nu står det redan klart att Lindbom går tillbaka till enbart sportchefsrollen och när det gäller Lasse Ericsson så talar det mesta på att han väljer att flytta hemåt.

50-årige Lasse Jacobsson har den senaste säsongen fungerat som talangutvecklare i Halmstad BK, samma klubb som han senast tränade. Efter en tolfte plats i allsvenskan 2010 fick Lasse lämna tränarposten men har alltså stannat kvar i föreningen med andra arbetsuppgifter.

På meritlistan finns ett allsvenskt silver som assisterande tränare till Janne Andersson i just Halmstad och han förde upp Öster till allsvenskan 2006. Han har också tränat Markaryds IF, Älmhults IF, IS Halmia, Ängelholms FF och LB 07.

Jag känner mig tveksam till om det är Lasse som är vår räddare. Styrelsen med Sune Lantz i spetsen måste inse allvaret och jag förväntar mig att man arbetar med fyra, fem tränarnamn och att en kravlista finns med. J-Södra är i ett läge där vi måste lyckas med den här tillsättningen. Jag ser gärna en modern tränare som har arbetat i liknande klubbar och efter de förutsättningar som finns här. Jag vill ha en tränare som kan lyfta våra spelare till nya höjder. Det här är den viktigaste pusselbiten och den kommer att ge en fingervisning om hur klubben tänker och vilka planer man har.


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






tillsammans

---------------------------------
J-SÖDRA I SUPERETTAN
2006 - 2013
Här hittar du all fakta kring J-Södras säsonger i Superettan.

MÅLSKYTTARNA
SPELARNA
MATCHERNA
PUBLIKSIFFROR
DOMARNA
MOTSTÅNDARMÅLEN

vadret


Södrasajten.se on Facebook
chatten2

twitterlayout2

ÅRETSSPELARE


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

SÖDRASAJTEN.SE
Oberoende opinion © 2007- 2015
Ansvarig utgivare: Jimmy Höglund