Tallbodaskolans nättidning
Onsdagen den 28 oktober 2020 - klockan 09:58
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Skoluniform borde finnas i skolan


Sara 2019-10-18

Jag tycker att vi borde ha skoluniform i skolan för det finns folk som kan bli mobbade, kränkta eller utfrysta på grund av särskilda kläder man har på sig. Eller utseende, hur man ser ut kan också vara ett problem.

Jag tycker att vi borde ha skoluniform i skolan för det finns folk som kan bli mobbade, kränkta eller utfrysta på grund av särskilda kläder man har på sig. Eller utseende, hur man ser ut kan också vara ett problem. Om alla skulle ha likadana kläder så kanske mobbandet, kränkningen och utfrysningen skulle minska. Folk som blir mobbade mm mår kanske dåligt och inte vill komma till skolan.

Jag tror att det blir bättre om alla hade likadana kläder så kunde man inte vara mer eller mindre värd. Men det skulle också kunna vara billigare för föräldrarna eftersom att då behövde de inte köpa lika mycket kläder till sitt/sina barn.

Kommer ditt/dina barn för sent till skolan? Ibland kan det bero på att de väljer kläder ganska länge framför garderoben. (Så är det ibland för mig). ”Jag måste hitta min coolaste tröja”. ” Hjälp, vart är mina vita strumpor”. Det kan hända ibland, så då skulle det vara lättare att välja kläder. Om man hade en skoluniform som man fick i skolan men tvättade och tog hand om hemma så skulle det vara lättare att välja kläder på morgonen. Kanske kom man till skolan i tid också.

Så därför tycker jag att man borde ha skoluniform i skolan.

Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Skolans hemsida

Tall-joxen
Ansvarig utgivare:   Elisabet Arnell
Webmaster:   Tomas Carlsson