World of Warcraft


Thomas 2008-04-18

Jag spelar wow varje dag , jag brukar spela från 17:00 – 21:30 men oftast olika tider, men jag brukar i snitt spela i två till tre timmar. På helgerna spelar jag från 14:00 – 04:00, men på söndagarna blir det inte lika mycket som på fredagar och lördagar. Jag ser i fram emot sommar lovet för då kan jag spela wow hur mycket jag vill. Men jag brukar ta en paus när det är mat.

Spelet går ut på att levla till den högsta levelen som är 70. Jag har två gubbar på level 70. Level betyder nivå. Man ska döda bossar för att få bra gear, gear betyder utrustning.

Jag började spela wow 09/12 2005. Jag fick tio dagars testtid av min brorsas polare, jag tyckte att det var ett roligt spel och sen bestämde jag mig att börja spela på riktigt. Jag brukar spela med Thommy och Emrik vi brukar dra hem till varandra och spela.

World of Warcraft är beroendeframkallande för att man vill spela varje dag.

Spelet kommer ifrån USA och firman heter Blizzard.

Det kostar ungefär 125 kronor i månaden. Ett login använder du när du ska registrera dig på en sida.

Det tråkigaste är när bossen inte droppar de man vill ha. Dvs att han inte tappar dom sakerna inte jag vill ha från den bossen man dödar.

Jag skulle vilja bli bättre på wow än vad jag är nu.

Handlingen äger rum i Azeroth. Under de första månaderna sålde dom 1.5 miljoner exemplar. Det är det MMORPG som sålt mest någonsin vid en utgivning. Spelet har nu över tio miljoner spelare i världen, i Europa är det över två miljoner spelare. Spelet släpptes i USA den 23 november 2004 och i Europa släpptes det den 11 februari 2005.

Den europeiska lanseringen av spelet omfattade omkring 580 000 exemplar. I Sverige anordnandes lanseringsfester vid midnatt, och de exemplar som fanns tillgängliga sålde dom mycket snabbt. I oktober 2005 fanns det 4.5 miljoner spelare i världen.

Abonnemangskostnaden är 12 euro per månad vid direktbetalning med kort. Det finns även förbetalda spelkort, Gamecard, att köpa hos vissa TV-spelsbutiker och datorspelsförsäljare.

Europeiska datacenter har strax över 200 servrar fördelade på de fyra språk som stöds. Av de cirka 60 engelskspråkiga är 2 ”RP” , 2 är ”RPPvP” och 18 är ”normal” övriga är PvP. 22 servrar är franskspråkiga, knappt 50 är tyskspråkiga. Dessutom tillkom under våren 2006 spanska servrar. Spelet finns inte översatt till svenska.

Det finns två olika sidor dom heter Horde och Alliance. Nio klasser är tillgängliga på båda sidorna, men vissa kombinationer av ras och klass är inte möjliga.




Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/World_of_warcraft

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
3. Omfg -.-' Pezon 2011-11-25
2. wow Anonym 2009-03-31
1. lol hpik 2008-04-21



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus