Zozo


Henke 2010-03-30

Handlingen: Zozo är en pojke som bor i Beirut 1987 under inbördeskriget. Drömmen om Sverige, en lugn och säker tillvaro är stor. Men under en bombning inträffar det tragiska. Zozo mister sin familj. Filmens huvudhandling är hur det är att leva under krig och hur det är att komma till Sverige helt själv.

Scen i filmen:
En scen i filmen som berör mig, är framförallt när Zozo hittar sin familj död i lägenheten efter bombnedslaget. När han ser sin mor, och börjar skrika:
- Mamma mamma!
Han tvingas lämna sin mor, för att fly med sin bror. Men brodern finns inte med särskilt länge till.

Skådespelarna: Skådespelarna i filmen spelar mycket bra. Huvudpersonen ”Zozo” är väldigt levande och rollen passar honom väldigt bra. Finns inget negativt om skådespeleriet i filmen. Sen kan man tycka att vissa scener i filmen är overkliga.

Regissören i filmen: Josef Fares har innan Zozo regisserat filmen Jalla Jalla (2000) och Kopps (2003). Josef har lite samma stil på alla filmer, humor och tragik. Personligen tycker jag att denna humorn är den roligaste i filmväg.

Bedömning: Jag tycker filmen är bra, likaså de allra senaste som kommit ut. Denna filmen berör en mest av alla. Den är tragisk och man får förståelse för hur svårt det faktiskt är att vara flykting och ha så mycket i bakhuvudet. Det negativa är att filmen påminner om de flesta av hans filmer i när det gäller humorn.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus