Zozo


Jesper 2010-03-30

Handling: Filmen handlar om en pojke som bor i Libanon i en stad som heter Beirut. Det är krig och han förlorar sin familj i ett bombattentat. Sen flyr han till Sverige ensam till sin farmor och farfar, som tar bra hand om honom.

Scener ur filmen: En scen var när Zozo skulle gå och köpa lite vatten. Då hör han att en lägenhet sprängs och när han vänder sig om ser han att det är hans lägenhet. Sen när han går upp ser han sin familj ligga i bitar över hela golvet. Han skriker ”MAMMA!” hela tiden och är i något slags chocktillstånd.

Filmens budskap: Filmens budskap är nog att folk ska förstå hur läskigt det är med krig och hur det är att förlora sin familj och att försöka ha kvar lusten att leva efter det trots att man aldrig får se sin familj mer.

Skådespelare: Imad Creidi är en av dom viktiga skådespelarna. Han var bara en vanlig pojke och hade inte gjort några andra filmer innan. Övriga skådespeare är Antoinette Turk (Rita), Elias Gergi(Zozos farfar), Carmen Lebbos (Zozos mamma).

Filmens regissör: Josef Fares som är filmens regissör kom också från Beirut i Libanon och flyttade till Sverige i tidig ålder. Han har gjort många filmer bland annat JALLA! JALLA!, Kopps och Farsan.

Min bedömning: Den var ganska bra, inte min typ av film. 5 av 10p.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus