Gör om vanliga bilar till epa-traktorer


Daniel B 2010-10-06

Bild:flickr creative commons

Jag tycker att man ska få göra om vanliga bilar till epa-traktorer igen. Varför man inte får det längre vet jag inte. Nu får man bara göra om vanliga bilar till a-traktorer.


Skillnaden mellan en epa och a-traktor är att en epa-traktor bara har två växlar och får gå hur fort den vill på dessa två växlar, men man måste självklart hålla hastighetsgränserna. En a-traktor där emot kan ha flera växlar och får bara gå i 30 km/h och det tycker jag är  rätt så bra. Man ska vara 14 år och 9 månader för att få börja med traktorkortet och det är ganska bra tycker jag. Sedan måste man vara 15 år för att köra en epa/A-traktor med kort förståss. Det är väl ganska bra för då tror jag att man klarar vanliga körkortet lättare när man är 18 år sedan.

Jag tror inte att det är några problem att hantera en bil som går i 30 km/h när man är femton år. Där emot är det nog svårare att hantera en epa-traktor med stum bak på en gropig femtioväg. Jag vill ha en epa/a-traktor så att jag slipper gå på vintern när det är kallt och halt. Jag tror också att det är ganska roligt men svårt att köra bil på vintern, men tar man det lugnt i början så lär man sig efter ett tag.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. hah! Anonym^^ 2010-12-06
1. Varför får man inte bygga epa-traktorer victor 2010-10-16



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus