Peps Café


Jonatan & Daniel 7B 2006-05-24


Pontus som äger peps Café börjar baka sina kakor kl 4 på morgonen. Vid klockan 6 på morgonen säljer han frallor på baksidan av cafeet. Pontus öppnar sen kl 9 och stänger halv 6 på kvällen. Han har ca 10 sorters kakor, 4 sorters vetebröd och 4 olika sorters winer bröd. Det jobbar två stycken servitriser där. På sommaren brukar han inte ha sommarjobbare där. För att bli bagare behöver man utbildningen livsmedelsteknik. Sen behöver man också vara morgonpigg och stresstålig. Det roligaste med att vara bagare är att man får fina kläder säger Pontus och skrattar. Det tar ca 5 till 10 min för han att baka en prinssestårta. I Torsås har han jobbat i ca 7 år. Innan det jobbade han i Karlskrona i 6-7 år. I Karlskrona hade han mer fritid tyckte Pontus.

Här är Pontus när han skär upp bullar som 
han sen ska göra till semlor.
Här är Pontus när han skär upp bullar som han sen ska göra till semlor.


Efter att han har skurit upp bullarna lägger han 
på en klick mandelmassa.
Efter att han har skurit upp bullarna lägger han på en klick mandelmassa.


Sedan lägger han på grädde.
Sedan lägger han på grädde.


Här har vi sen de fina smelorna!
Här har vi sen de fina smelorna!


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. WOW !!! Anonym 2006-11-08



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus