Ingen positiv inställning - ingen bra framtid


Oliver 2011-05-01

www.flickr.com creative commons by MitchMcpherson
www.flickr.com creative commons by MitchMcpherson

Det roligaste jag vet är att köra A-traktor och att hjälpa pappa renovera huset. Sedan när jag blir äldre och tar körkort kommer det att bli ännu roligare.

Min första bil jag skulle vilja ha är en Volvo 140 eller Duett. Jag har som mål att jag ska jag försöka spara ihop lite pengar så att jag kan köpa en gammal amerikanare. Jag är väldigt intresserad av bilar, framförallt gamla bilar som amerikanare och jänkarbilar och då menar jag Chevrolet, Cadillac, Buick, Ford och Dodge.

Jag gillar utmaningar, t ex när jag jobbar med bilar (A-traktorn). Är det något fel på den som t ex att batteriet inte laddar så skruvar jag bara bort generatorn och tittar på kolet som är inuti generatorn och ser så att det inte är slut, för det är det som gör att generatorn laddar. Jag tycker det är tråkigt det de gör på besiktningen. De bara sätter i en sladd i bilen ochsen är det klart. Datorn visar var felen är sen får ägaren till bilen fixa felen som kommer på besiktningen. Tänk omdatorn går sönder, då har ju personalen på besiktningen ingen kunskap och erfarenhet av hur man kollar felen på bilen. Det blir mycket roligare om man kan delarna på bilen i stället för att bara sätta i en sladd som gör att felen blir lösta.

Det jag tycker är viktigt nu när vi snart ska sluta 9:an är att höja betygen så jag kan komma in på gymnasiet jag valt, LK (Lars Kagg) transport/fordon. Den utbildningen kommer jag ha nytta ut av i framtiden. Men just nu längtar jag efter att få fylla 16 så att jag kan börja övningsköra, jag fyller 16 den 3 juni som är snart. Jag ser fram emot det.

Något jag har tänkt på och som också är viktigt är att ha självförtroende. Har man inte självförtroende när det gäller skolan och betygen kan det bli så att man helt plötsligt ligger på gatan utan pengar och jobb och livet är ett "helvete". Ingen positiv inställning, ingen bra framtid.


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus