Den osynliga ön


Victor L 2007-04-03

Under en jorden rundresa seglar James sig försiktigt fram. Han hade alltid velat segla jorden runt, ända sen han var barn hade han drömt om det. James var medellång, brunt hår och en vanlig klädd människa.

Men det var kväll då detta märkliga hände. James hade precis seglat utanför Nya Zeeland och plötsligt ser han konturer som han aldrig hade sett förut. Det var konturer som liknade vita linjer, höga som berg. De vita linjerna syntes klart i mörkret.
Plötsligt svimmade James av, av en smäll som han inte visste var det var. Men James tyckte att det kändes som betong, men ändå som glas.

Han vaknade mitt på ljusa dagen, fast det kändes som 5 minuter sen han svimmade och det verkade som han var i paradiset.
Men när James ställde sig upp såg han att han var på en ö.
Han tittade på klockan och upptäckte att det faktiskt bara var 5 minuter sen han svimmade.

Han gick runt lite på ön, som var med en fin badstrand.
Plötsligt slog det James att båten var borta. Den hade försvunnit.
James började undra över var båten var, men han snubblade lite i sanden och kände något som liknade ett papper. Han tog bort sandkornen och läste det som verkade vara ett brev eller meddelande:

”Hej främling och välkommen till denna mycket speciella ö”. Du ska veta att du är ingenstans nu. Bara den smartaste människan kan hitta vägen ut här. Det är inte så enkelt som du tror. Du får inte försöka fly från dessa uppdrag. En dag då tiden är ute har du fängslats och ditt hopp står till andra människor som har fastnat och kommer fastna på denna ö om inte du lyckas lösa dessa uppdrag som väntar dig. En dag kommer du att finna oss och vi hoppas att du löser dina uppdrag. Den här ön kan man bara komma in i en dag om året och det blev du denna gång. Det finns 3 uppdrag att lösa. Jag kan säga att bara det smartaste geniet kan klara det första uppdraget. Jag var på väg att klara det, men tiden var ute och din första och enda ledtråd är blod”.
Mvh En hoppfull fånge

James funderade och var mycket skrämd. James visste inte hur mycket tid det var kvar.
Pappret var också avrivet precis som han eller hon hade skrivit det med hast.
James stod nu och funderade och var helt hopplös.
Det enda han förstod var att han skulle hitta blod, men på en öde ö finns det ju inte mer än han själv och djuren som har blod i sig.

Dagarna gick och James blev mer och mer orolig och visste inte ett dugg var han skulle göra. Allt han hade som föda var bananer som växte på stock och sen en kokosnöt som han drack ur. James klarade sig bra på ön och det enda han hade hittat var en flytväst.
Plötsligt slog det honom: Det var blodet som var ledtråden, det var kanske meningen att man skulle offra sig själv, men samtidigt så visste James inte vad han skulle ha sitt eget blod till.

Dagen efter så tänkte James att han måste göra något, så han bestämde sig att gå djupare in i skogen, men ändå med en viss tvekan om vad som väntade honom därute.
James gick till slut och solen låg på och det gjorde det mycket varmt, men träden svalkade av lite. Några minuter senare snubblade han på något mycket hårt och James kollade ner och såg en sten.
Det var inte vilken sten som helst, utan en med graverad text och James läste på stenen omgående och där stod följande:

”Grattis du har kommit till ett ställe där många har varit före dig, men för dom har det slutat här och om du gör rätt nu så har du klarat första uppdraget och sedan kommer en……”

James ställde sig upp och tänkte att det var någon som inte hade hunnit skriva färdigt på stenen och James tänkte plötsligt på den ledtråden han hade fått på stranden. Han tänkte att han skulle använda sitt eget blod till att göra detta uppdrag och han trodde hårt på att han skulle använda sitt blod till at göra något med stenen.

James sprang tillbaka till stranden och skulle leta efter något vasst och tänkte att han skulle hitta någon vass sten.
Han hittade en mycket vass sten och sprang tillbaka till stenen.
James hade lämnat stenen upp och ner och såg en baksidestext:

”Du ska med hjälp av ditt blod ställa om tiden just 4 minuter inte mer och sen har du klarat det första uppdraget”

James tänkte: Vadå geni? Hur kan man missa texten på en sten? Har alla gjort det? Tänk att något så simpelt som att vända en sten kan bestämma en människas öde?

Men James slutade fundera och skulle göra det första uppdraget.
Han tog den vassa stenen skar upp lite på armen och blodet stänkte ut. Nu gjorde James så att han skrev med sitt eget blod ”4 minuter” och sen började det skaka i marken.

Och det som stod på framsidan av stenen ”sedan kommer en” och då kom det faktiskt ”en”. Det kom en människa.
James gick fram och undrade vad personen hette och han svarade: Fred, Fred heter jag.
James frågade:
-Jaha, och du är?
Fred svarade:
- Jag var och är som du nu, jag försökte också lösa detta uppdrag, men De sa att om någon lyckas lösa detta så skulle dom skicka upp en fånge som ska hjälpa dig genom dessa uppdrag, och nu efter att du klarat detta uppdrag, har jag ingen aning om vad vi skall göra nu.
James frågade nyfiket: Vilka är De?
Fred sa:
-Jag säger inget, det är en order annars åker jag in igen.
James tänkte att det inte var någon idé att fråga mer...

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Bra!! Emil. S 2007-10-02



Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus