En dag i varmaste juli


2004-11-18

Det var en sen lördagsförmiddag mitt i varmaste juli, klockan var väl runt halv tolv. Jag hade inget att göra på hela dagen, men jag skulle på en fest senare på kvällen så jag behövde ju något nytt att ta på mig. Dessutom var det ju rea. Jag tog bussen in mot stan klockan 11.53. Bussen var överpackad med folk som antagligen var på väg mot stan.
- Skulle alla på fest ikväll eller? Jag hoppade av bussen vid Åhléns och det var jag inte ensam om, nästan allt folk hoppade av på samma ställe som mig. Det var skönt att komma ut i den varma sommarluften, det var så otroligt kvavt inne i bussen. Men jag kände att jag skulle ha kunnat välja en annan dag att åka in till stan på, det hade varit smartare men festen var ju ikväll.

Jag började gå mot HM där dom brukar ha lite roliga tröjor. Jag såg allt folk trängas för att komma först in på Jysk bäddlager där dom just nu hade Crazy Days med otroligt förmånliga priser men det var inget för mig. Jag gick in på HM men det var precis att jag kom in.. Så mycket folk har jag inte sett på länge. Om man skulle kunna hitta nåt här skulle man vara tvungen att vara otroligt målmedveten och det var inte jag idag.

Jag gick ut och satta mig på en bänk och försökte tänka på någon annan affär med snygga kläder. Medans jag satt där på bänken hann frälsningsarmén sätta upp sina stativ och börja sjunga, det var inte precis min musiksmak så jag gick till Vero Moda. På långt avstånd såg jag min kompis Simon. Men jag ville inte gå fram för då skulle han antagligen bara tjata om att vi skulle gå till festen tillsammans och det vill jag ju inte.

Jag stod hopträngd bland en massa människor som väntade på grönt ljus vid övergångsstället. Det luktade svett och sololja. Jag skulle också vilja åka till stranden och äta glass och sola. Men nej inte idag jag ska ett fint linne tills ikväll, men jag tänker inte offra livet på HM för det.

Efter Mitt besök på Vero Moda där jag hittade ett jättegulligt linne, så jag tyckte att jag förtjänade en god pizza eftersom jag var så hungrig. Jag gick runt och kollade lite och då kände jag en god pizzadoft så jag gick och satte mig på en uteservering. Jag hörde folk som pratade med varandra i ett enda stort myller. Överallt var det folk. Jag beställde en Hawaii pizza och även om det var mycket folk tog det inte så lång tid innan pizzan kom in på ett stort runt fat, det var en bild på en italiensk pizzeria som vanligt. Pizzan luktade underbart och det ångade värme ifrån den. Jag hade fått in min Cola innan och den var nästan slut redan. Jag tog en tugga av pizzan. Vad god den var. Den smakade som himmelriket självt. Det var underbart efter en hel dag på stan. Den smakade färsk ananas med skinka precis som den ska. När jag ätit klart satt jag och vilade mig lite och sen betalade jag och gick. Nu kändes det i benen att jag hade gått på stan och det började bli tråkigt så jag tog bussen hem. På vägen tänkte jag på det som ska hända ikväll. Hoppas det blir kul...

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut







Mest lästa




Matsedel


Skolbiblan


Inläsningstjänst


Senaste från Skolnytt.se


Digilär

Legimus

Creative commons

CC search


Oribi speak








Killsnackpaketet



Stress inför prov

Varför blir vi stressade?

Panik på provet

Läs dig smartare

Plugga effektivt


Gymnasievalspodden

Beslutsguiden - gymnasievalet

RFSL ungdom


Barnkonventionen


Gamingpodden


Hitta hit

Torsåsnytt
Ansvarig utgivare:   Caroline Elnéus
Webmaster:   Caroline Elnéus