AB Ullånger Invest !??


mikael hägglund 2005-11-13

En investering !!
Bild:Mikael Hägglund
En investering !!

Föreningen "På Kusten" kör vidare. Nu ger vi Dig med "starta eget" funderingar ett ypperligt tillfälle att få veta mera om företagandets vilkor. Kanske kan Du hitta svaret på dina funderingar och modet att gå vidare för att förverkliga dina drömmar!

Föreningen "På Kusten" är just nu inne i ett intensivt skede. Man har flera bollar i luften i syfte att stärka möjligheterna till ett fruktsamt företagande i Ullångersbygden.

Tillsammans med olika bolag,kommun och projekt med stora nätverk och med avsevärd erfarenhet av företagandets vilkor har föreningen under hösten lyckats etablera något som kan liknas vid en upptakt till stärkande av lokalt företagande.

På Kusten har tillsammans med KIAB/Näringslivskontoret besökt lokala företagare och skapat en starkare kontakt än vad som någonsin tidigare funnits mellan representanter för kommunens näringsliv och det lokala företagandet. Man har bla erbjudit de lokala företagen att deltaga i ett högskole/universitetsprojekt som kan komma att betyda mycket för bygdens utveckling.

Nästa vecka är företagare i Ullånger inbjudna till en företagarfest med mat, info och debatt. På mötet kommer representant från Umeå Högskola, KIAB/Näringslivsbolaget och Mats Löfroth från Klocke/Nora Företagarförening att medverka.

Under våren han föreningen hunnit med att genomföra en - Starta eget - utbildning med 12 deltagare!! En utbildning som ledde fram till att en av deltagarna kunde starta eget företag något vi är mycket glada över. Nu känner vi att det är dags igen för en ny runda och hoppas på att få starta en ny -Starta eget -utbildning under vintern!

På måndagkväll den 14/11 kl 18.30 är det därför dags för alla som går omkring och bär på funderingar om "starta eget" att besöka Ullångers församlingsgård. Då kommer nämligen det att presenteras information om b l a hur går man tillväga när man vill starta eget. Hur upprättar man en affärsplan? Vad finns för hjälp till finansiering? Vilken bolagsform kan vara lämplig och mycket annat kommer att beröras kring att starta eget.

De som kommer hit till oss för att ge information och svara på dina funderingar är representanter för KIAB/Näringslivskontoret, Företagarna och ALMI Företagspartner samt Arbetsförmedlingen.

Givetvis hoppas vi i föreningen -På Kusten- att Du kommer och att Du är fullproppad med frågor för om Du har tankar på att starta eget så vore det väl synd att missa detta tillfälle!!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Byn hade världens största timmersortering

STF Höga Kusten på studiebesök i Sandslån

Sandslåns historia är starkt förknippad med timmerflottningen på Ångermanälven. Vi i Turistföreningen fick fina  inblickar av de duktiga guiderna Pernilla och Peter Söderlind som på ett...

Läs mer
Spela musik på en hoppande loppa

Ukulelegruppen i Ullånger

Många aktiviteter är pausade under pandemin, men inte alla. En som håller avstånd och fortsätter i liten skala är Ukulelegruppen på Generationernas hus. Det...

Läs mer

Bykampen 2008

Det här är laget som vann 2008 års kamp, nämligen lag Törna.

Ja, så var det då dags igen.


Onsdagen den 16/7 är det dags för de olika byarna i Ullånger att försvara sin ära och sina platser eller kanske till och med ...

Läs mer

Boule går att spela året runt

Salumsberget och en fäbod blev veckans uteaktiviteter

STF Höga Kusten gjorde en mycket trevlig båttur

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof