Tjänster och gentjänster


Mikael Hägglund 2005-03-01

Glada ungdomar fixar inventering
Bild:Mikael Hägglund
Glada ungdomar fixar inventering

De som besökte ICA Supermarket Ullånger i måndagskväll kunde knappast undgå att stöta på en massa ungdomar i butiken. Allesammans såg de ut som om de tappat något inne bland butikshyllorna. Vad höll de egentligen på med undrade säkert många kunder. Svaret är att de utbytte tjänster!!

För ett antal år sedan var det inte allt för ovanligt att ungdomar ertapades när de försökte snatta varor i butiken. Snattandet var ett problem men som på intet sätt var speciellt för enbart ICA Ullånger.
För Ullångers del kom dock en lösning på problemet att tidigt växa fram. Först på initiativ av butiksföreståndren och sedan med tiden genom ett utökat samarbete mellan ungdomsgården Jupiter, ungdomarna och ICA Supermarketi Ullånger och dess föreståndare Roine Nilsson.
Utan att gå in på hur saker och ting förändrats i detalj så kan det konstateras att idag så är ungdomar betraktade som en resurs i butiken och butiken betraktas som en resurs för ungdomarna och ungdomsgårdens verksamhet.
En negativ trend för inte allt för länge sedan har på ett smart sätt förvandlats till något positivt för ungdomar och för bygden.
Enligt ungdomarna själva handlar det i praktiken om tjänster och gentjänster. Eller som en av ungdomarna sa "Roine på ICA gör så mycke för oss ungdomar så det är en självklarhet att ställa upp när Roine kallar"
Vad gjorde ett drygt tiotal djupt koncentrerade och glada ungdomar en måndagkväll på ICA , kan man undra? Jo de hjälpte Roine och personalen med att inventera butikssortimentet i butiken. Normalt ett tidsödande arbete men med hjälp av Jupiters ungdomar fixade man inventeringen på några timmar.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Tjänster och gentjänster Anders b 2005-03-03


Byn hade världens största timmersortering

STF Höga Kusten på studiebesök i Sandslån

Sandslåns historia är starkt förknippad med timmerflottningen på Ångermanälven. Vi i Turistföreningen fick fina  inblickar av de duktiga guiderna Pernilla och Peter Söderlind som på ett...

Läs mer
Spela musik på en hoppande loppa

Ukulelegruppen i Ullånger

Många aktiviteter är pausade under pandemin, men inte alla. En som håller avstånd och fortsätter i liten skala är Ukulelegruppen på Generationernas hus. Det...

Läs mer

Bykampen 2008

Det här är laget som vann 2008 års kamp, nämligen lag Törna.

Ja, så var det då dags igen.


Onsdagen den 16/7 är det dags för de olika byarna i Ullånger att försvara sin ära och sina platser eller kanske till och med ...

Läs mer

Boule går att spela året runt

Salumsberget och en fäbod blev veckans uteaktiviteter

STF Höga Kusten gjorde en mycket trevlig båttur

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof