Leader Höga kusten ideell förening!


Karin Eliasson 2008-04-18

Andreas Gylling och Ulf Breithotz, sekreterare och ordförande vid det konstituerande mötet.
Andreas Gylling och Ulf Breithotz, sekreterare och ordförande vid det konstituerande mötet.

Sedan oktober 2007 har en förstudiegrupp arbetat med att ta fram en strategi för ett Leaderområde Höga Kusten. Namnet till trots omfattar området hela landsbygdsdelarna av Härnösands, Kramfors och Örnsköldsviks kommuner.

Ett stort antal samrådsmöten har hållits på olika platser under hösten och vintern. En web-enkät har gett viktiga ledtrådar när det gäller föreslagna prioriteringar. Strategin har stämts av i ett remissförfarande med berörda, allt i syfte att tillvarata underifrånperspektivet.

Nu var det så dags att formera den förening som ska "äga" leaderområdet och driva utvecklingsprocessen vidare fram till 2013.

Mötet hölls vid Naturum Höga Kusten, torsdag 080417 kl. 18:30. Det var ett välbesökt möte med drygt femtio personer som kom och visade sitt intresse.

Ulf Breitholtz inledde med en information om bakgrund och syfte med Leader Höga Kusten. Sen blev det fikapaus och alla fick möjlighet att skriva upp sej på en lista om intresse att delta i föreningen.

Efter pausen var det så dax att bilda denna förening. Ulf Breitholtz valdes till ordförande för kvällens konstituerande möte och Andreas Gylling valdes till sekreterare. Därefter följde mötet dagordningen och en del diskussioner uppstod, men innan mötet avslutades var alla överens och en styrelse var bildad.

Styrelsen består av 18 ledamöter, varav 9 kvinnor och 9 män. Av dessa är 4 ungdomar under 25 år. Ordförande i styrelsen blev Hans-Erik "Hacke" Näslund.

Mötet var välbesökt av representanter från Ö-viks, Kramfors och Härnösands kommuner.
Bild:Karin E
Mötet var välbesökt av representanter från Ö-viks, Kramfors och Härnösands kommuner.


Leader Höga Kusten har följande vision:

Ulf Breitholts ger information till mötesdeltagarna.
Bild:Karin E
Ulf Breitholts ger information till mötesdeltagarna.

Höga Kusten präglas av en livskraftig landsbygd, där invånarna känner gemenskap och samarbetar över alla gränser. Genom engagemang och kunskap ökas mångfalden i landsbygdens sociala liv, näringsliv och kulturliv.
Fler väljer att besöka, bo och arbeta på landsbygden. Såväl ortsbor som inflyttade, unga som äldre, agerar katalysatorer och pådrivare för att främja sysselsättning samt att skapa attraktiva miljöer för boende, rekreation och livskvalitet.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Julmaten smakade fint
Julmaten smakade fint

Underhållning, titt i backspegeln, julmat och vinstlotter

STF Höga Kusten hade säsongsavslutning i Ullånger 

Tisdag den 3 december samlades ca 40 medlemmar i Svenska Turistföreningens lokalavdelning Höga Kusten. Det var dags för en innehållsrik säsongsavslutning, i år i ett vackert julpyntat Generationernas Hus i Ullå...

Läs mer
Evas Idé med Glassbaronen i Ullånger fungerade...

Eva Bylund, ÅRETS ULLÅNGERSBO

Bild Anders Böhlin

När vi samlades till 'På Kustens' årsmöte, hade på förslag från Bruno Nyhlén, Eva tillfrågats om hon ville sköta om fikat, så inte ont...

Läs mer
Det går la e'nte att flötta ett varv....

Kvinnor, tjejer, väninnor, besök på Skulebergets Restaurang och Dockstavarvet


.Bild:A Böhlin Ett dukat bord väntade vid Skulebergets Restautang och biffen med tillbehör och gräddsås smakade utmärkt och Bertil noterade förtjust att det...

Läs mer

Sommarförberedelser!

Årets (fjolårets) Ullångersbor har satt vår ort på kartan...

Vedklyverier och "utlokalisering" av loppis till Cesars lokaler

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof