Milstolpe i Ullånger´s näringsliv


Mikael Hägglund 2006-09-29

En historisk samling företagare och köpmän samlade efter sitt historiska beslut. I mitten i vit skjorta syns den nyvalde ordföranden Sören Boman tillsammans med ledamöterna Torbjörn Ullsten, Roger Furberg, Mikael Backlund och lite skymd bakom honom Robert Forsberg. 
Bild:Mikael Hägglund
En historisk samling företagare och köpmän samlade efter sitt historiska beslut. I mitten i vit skjorta syns den nyvalde ordföranden Sören Boman tillsammans med ledamöterna Torbjörn Ullsten, Roger Furberg, Mikael Backlund och lite skymd bakom honom Robert Forsberg. 

Äntligen har företag och köpmän i Ullånger bestämt sig för att bilda en företagareförening. Förväntansfulla näringsidkare i Ullånger var samlade på Centrum för att.....


Disskusionerna kring stadgar och andra formalia leddes skickligt av de församlade.
Bild:mikael hägglund
Disskusionerna kring stadgar och andra formalia leddes skickligt av de församlade.


Det kom att bli en historisk afton för näringslivet i Ullånger då ett 20-tal näringsidkare samlats för att avgöra om tiden var mogen att bilda en företagreförening i Ullånger.
Efter en kort akademisk kvart tog Roger Furberg komandot och hälsade alla välkomna till kvällens träff.

Kvällen startades därefter med att Conny från KIAB presenterade hur en näraliggande företagareförening startade upp sin verksamhet. Detta blev till grund för kvällens förhandlingar.
Alla var positiva och alla bitar föll så småningom på plats. Så efter drygt en timme så stod församlingen inför det historiska konstaterandet att man nu hade enats och bildat en företagareförening för Ullångers näringsliv.

Föreningen fick namnet - Ullångers Företagarna.


Det var en märkbart glad Conny som i sitt slutanförande och tack till de församlade förklarade att  man från KIAB verkligen är glada och ser fram imot att ha fått en förankrad företagsrepresentation i Ullånger. 

Andra som också var mycket glada denna kväll var föreningen På Kusten´s representanter.
Samhälsföreningen På kusten har länge arbetat för att sammla köpmän och företagare i Ullånger kring tanken om att bilda en Företagarförening. Detta arbete har varit möjligt för föreningen att driva tack vare Sörens anställning genom det EU-projekt man varit delaktiga i. Ett projekt som tyvärr upphör den 16 oktober.
  
Sören Boman som kom att bli vald till Ullångers Företagarnas först valde ordförande har lagt ner väldigt mycket tid på att förverkliga företagarföreningstanken. Han har genom sin anställning kunnat bygga ut ett mycket brett kontaktnät och bidragit starkt till en attitydförändring  i Ullångers näringsliv som ingen trott vara möjligt för mindre än ett år tillbaka. Igår kväll fick han skörda frukterna av sitt arbete.
 
 

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Julmaten smakade fint
Julmaten smakade fint

Underhållning, titt i backspegeln, julmat och vinstlotter

STF Höga Kusten hade säsongsavslutning i Ullånger 

Tisdag den 3 december samlades ca 40 medlemmar i Svenska Turistföreningens lokalavdelning Höga Kusten. Det var dags för en innehållsrik säsongsavslutning, i år i ett vackert julpyntat Generationernas Hus i Ullå...

Läs mer
Evas Idé med Glassbaronen i Ullånger fungerade...

Eva Bylund, ÅRETS ULLÅNGERSBO

Bild Anders Böhlin

När vi samlades till 'På Kustens' årsmöte, hade på förslag från Bruno Nyhlén, Eva tillfrågats om hon ville sköta om fikat, så inte ont...

Läs mer
Det går la e'nte att flötta ett varv....

Kvinnor, tjejer, väninnor, besök på Skulebergets Restaurang och Dockstavarvet


.Bild:A Böhlin Ett dukat bord väntade vid Skulebergets Restautang och biffen med tillbehör och gräddsås smakade utmärkt och Bertil noterade förtjust att det...

Läs mer

Sommarförberedelser!

Årets (fjolårets) Ullångersbor har satt vår ort på kartan...

Vedklyverier och "utlokalisering" av loppis till Cesars lokaler

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof