Köttfärslasange med yougurtsås.


Anki Hamberg 2006-01-02


4 port.
400g nötfärs
2 st gula lökar
2 msk margarin
1 st vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk basilika
1 tsk timjan
3 st äggulor
0,6 l mild yoghurt
3 dl riven ost
12 st lasagneplattor

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter och pressa därefter i vitlöken.

2. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Rör om och låt allt puttra i 5 minuter. Vispa samman äggulor och yoghurt.

3. Tillsätt osten och blanda väl. Varva i en ugnssäker form av köttfärs, lasagneplattor och yoghurtsås. Avsluta med yoghurtsås på det sista lagret lasagneplattor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Servera med ruccolasallad.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






En spännande historieskildring och en bakbok att inspireras av...

Tunnbrödets hjärta finns i Ångermanland


Ingrid Ölund, Skogs-Hilda i Ullånger, i full färd med att baka barkbröd. Arkivbild. FOTO: ROBBIN NORGREN
En gång var tunnbrödet basföda i det svenska hushållet. I dag är tunnbröd en delikatess som...

Läs mer

Chiligryta med sötsur sås

Sötsur-sås.

Vitlök 
2.0 klyftor 
Ingefära 
1.0 cm 
Jordnötsolja 
1.0 msk 

Ketchup 
2.0 msk 
Aprikossylt 
2.0 msk 
Worcestershiresås 
1.5 msk 
Tabascosås 
1.0 tsk 
Ättikssprit (12%) 
2.0 tsk 
Vatten 
1.0 dl 
Salt & peppar 


Ger 2,5 msk sås/portion 
Ingredienser (4 port.)




Instruktioner
1. Skala och finhacka lök och ingefära.
2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser.
Låt det småkoka i 15 min tills det tjocknat något. Sila såsen genom ett såll.

Efter att jag gått en ABF-kurs i matlagning har jag många fina recept att förmedla


söndag den 3 februari 2008 Chiligryta med karré (4 port) 500 g benfritt karré kött 2 msk flytande...

Läs mer

Appropå korv.


Enklare kan det inte gå ?


Enkel korv¬gryta Portioner: 2 Tid: 20 minuter Ingredienser: 300 g falukorv eller skinka 2 små gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 dl oxbuljong eller köttbuljong...

Läs mer

Mathörnan

Kall hjortronpudding

Tjälknöl av älg

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof