Mathörnan

Norrlandsklämma.


Anki Hamberg 2004-11-22


Om man vill göra denna klämma ännu mer norrländsk, kan man ersätta ansjovisen med surströmming.

4 port.
100 g ansjovisfiléer
4 mandelpotatisar
2 ägg
1 rödlök
1 litet knippe gräslök
4 msk Créme Fraiche
4 bitar mjukt tunnbröd
40 g Bregott
dill till garnering

Koka potatisarna och äggen. Finhacka rödlöken och gräslöken. Skär tunnbrödet till trekanter och bred på ett tunt lager Bregott.
Skala potatisarna och mosa en på varje tunnbrödstrekant. Klicka ut Créme Fraiche, rödlök och gräslök ovanpå. Spara lite lök till garnering.
Lägg en ansjovisfilé på varje smörgås och vik in trianglarnas hörn mot mitten så att du får en klämma.
Avsluta med att lägga äggklyftor, extra lök och dill ovanpå varje klämma.
Servera i servett.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






En spännande historieskildring och en bakbok att inspireras av...

Tunnbrödets hjärta finns i Ångermanland


Ingrid Ölund, Skogs-Hilda i Ullånger, i full färd med att baka barkbröd. Arkivbild. FOTO: ROBBIN NORGREN
En gång var tunnbrödet basföda i det svenska hushållet. I dag är tunnbröd en delikatess som...

Läs mer

Chiligryta med sötsur sås

Sötsur-sås.

Vitlök 
2.0 klyftor 
Ingefära 
1.0 cm 
Jordnötsolja 
1.0 msk 

Ketchup 
2.0 msk 
Aprikossylt 
2.0 msk 
Worcestershiresås 
1.5 msk 
Tabascosås 
1.0 tsk 
Ättikssprit (12%) 
2.0 tsk 
Vatten 
1.0 dl 
Salt & peppar 


Ger 2,5 msk sås/portion 
Ingredienser (4 port.)




Instruktioner
1. Skala och finhacka lök och ingefära.
2. Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
3. Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser.
Låt det småkoka i 15 min tills det tjocknat något. Sila såsen genom ett såll.

Efter att jag gått en ABF-kurs i matlagning har jag många fina recept att förmedla


söndag den 3 februari 2008 Chiligryta med karré (4 port) 500 g benfritt karré kött 2 msk flytande...

Läs mer

Appropå korv.


Enklare kan det inte gå ?


Enkel korv¬gryta Portioner: 2 Tid: 20 minuter Ingredienser: 300 g falukorv eller skinka 2 små gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 dl oxbuljong eller köttbuljong...

Läs mer

Mathörnan

Kall hjortronpudding

Tjälknöl av älg

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof