Bakad potatis med avokadofyllning


Anki Hamberg 2005-03-01


4 personer

4-8 potatisar
2 ägg
2 avokador
2 dl Cremé Fraiche
1-2 msk pressad citron
1 gul lök
1 burk tonfisk, ca 250g
salt och peppar

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och stick hål i potatisen. Baka
den i ugnen i 45-60 min. (i mikrovågsugn tar potatisen 10-15
min, full effekt). Koka äggen 8-10 min. Låt dem kallna.
Dela avokadorna. Ta bort kärnor och skal och mosa dem
med en gaffel. Blanda med Cremé Fraiche och citronsaft.
Skala och finhacka löken och äggen. Hacka tonfisken.
Rör ned lök, ägg och fisk i Cremé Fraiche-röran. Smaka
av med salt och peppar. Sätt ett kryss i potatisarna och
servera med avokadoröran.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)

Läs mer

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt


Fredagsgott


Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen....

Läs mer
Mathörnan

Lyxig strömmingslåda med skaldjur.



6 portioner 1 kg strömmingsfilé en klick smör 6-8 ansjovisfiléer 200g scampi- eller kräftstjärtar 1 dl Crème Fraiche 1 dl grädde 2 msk ströbröd salt, peppar Sätt ugnen på 200°. Smörj en...

Läs mer

En god efterrätt.

Räkpanna

Semlor

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof