Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt


Anders Böhlin 2009-11-21

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas
Bild:Skannad från DNrecept
Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)


Receptet
Bild:Skannad från DNrecept
Receptet


...Fortsatte med varmrätten: Helstekt fläskytterfilé med päron och ädelostsallad,...

Bild:Från: http://nybergsdeli.se/grillat-och-somrigt

... rödvinssås, klyftpotatis och råstekta rotfrukter.
Dryck: Rött vin KWV Pinotage (nr 2029)

Bild:Från: http://nybergsdeli.se/grillat-och-somrigt


...Och avslutades med Ryttardesert med vaniljvisp

Som hästkunnig hade Per Nordlinder huvudansvaret för ryttarkakorna
Bild:ABSkannad från Journalen Härnösand Kramfors
Som hästkunnig hade Per Nordlinder huvudansvaret för ryttarkakorna

Dryck Carlshamns Flaggpunsch (nr 588)

Vid välkomstdrinken ordnade Torkel bordsplaceringen genom ett sinnrikt matematiskt system, där de stackars oförberedda gästerna själva fick räkna ut mellanskillnaden och från den välja numret på sin plats...
Bild:A.Böhlin
Vid välkomstdrinken ordnade Torkel bordsplaceringen genom ett sinnrikt matematiskt system, där de stackars oförberedda gästerna själva fick räkna ut mellanskillnaden och från den välja numret på sin plats...


...systemet fungerade emellertid inte bättre än att Torkel fick samma moatjé som vid frukostbordet
Bild:A.Böhlin
...systemet fungerade emellertid inte bättre än att Torkel fick samma moatjé som vid frukostbordet


Slutligen blev det fel, personerna på bilden är inte såå suddiga i verkligheten, antingen är det fotografen eller kameran som inte har rätt fokus.
Bild:A.Böhlin
Slutligen blev det fel, personerna på bilden är inte såå suddiga i verkligheten, antingen är det fotografen eller kameran som inte har rätt fokus.


LRFungdomen accepterade i stort sett menyn men valde årets årgång av coca och läsk till rätterna
Bild:A.Böhlin
LRFungdomen accepterade i stort sett menyn men valde årets årgång av coca och läsk till rätterna


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)

Läs mer

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt


Fredagsgott


Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen....

Läs mer
Mathörnan

Lyxig strömmingslåda med skaldjur.



6 portioner 1 kg strömmingsfilé en klick smör 6-8 ansjovisfiléer 200g scampi- eller kräftstjärtar 1 dl Crème Fraiche 1 dl grädde 2 msk ströbröd salt, peppar Sätt ugnen på 200°. Smörj en...

Läs mer

En god efterrätt.

Räkpanna

Semlor

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof