Rådjursfilé med lingonsky och rotfruktskakor.


Anki Hamberg 2006-02-05


8 st brysselkål
1 dl lingonsylt
1 dl matlagningsvin, rött
7 st morot/morötter
4 dl potatis(ar)
1 dl rotselleri
300 g rådjursfilé
1 krm salt
25 g smör
2 dl vatten
0,5 msk viltfond


Tillagning:

Rotfruktskakorna: Blanda samman 4 dl finriven potatis, 1 dl finriven morot och 1 dl finriven rotselleri i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma små, tunna kakor och stek dem i 5 minuter på ganska hög värme eller tills de fått en knaprig och gyllenbryn yta. Det blir ungefär 6-8 rotfruktskakor.
Lingonskyn: Blanda samtliga såsingredienser i en kastrull, koka ihop blandningen tills det återstår 1 1/2 dl stark skysås.
Rådjursfilén: Putsa filén fri från hinnor. Helstek filén runt om på medelhög värme i ungefär 6 minuter. Köttet ska vara rosa inuti. Salta och peppra. Låt köttet vila någon minut och skär det i tunna skivor.
Grönsakerna: Skala 6 morötter och kryssa brysselkålen. Koka grönsakerna i 5 minuter eller tills de blivit spänstigt mjuka. Behåll 2 cm av morötternas blast. Tillsätt gärna en klick smör.
Anrätta: Häll på lingonsky, stapla rotfruktskakorna på höjden och placera skivorna av rådjursfilé bredvid. Garnera med brysselkål och morötter.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
2. Ang. matlagningsvin Agneta i Italien 2006-02-17
1. Månadens råddjur Hasse Menzel,som sagt i sydtyskland! 2006-02-09


Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)

Läs mer

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt


Fredagsgott


Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen....

Läs mer
Mathörnan

Lyxig strömmingslåda med skaldjur.



6 portioner 1 kg strömmingsfilé en klick smör 6-8 ansjovisfiléer 200g scampi- eller kräftstjärtar 1 dl Crème Fraiche 1 dl grädde 2 msk ströbröd salt, peppar Sätt ugnen på 200°. Smörj en...

Läs mer

En god efterrätt.

Räkpanna

Semlor

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof