RENSKAV med svamp och rödlök.


Anki Hamberg 2005-08-05


4 personer

600 g mandelpotatis
1 l färsk svamp (trattkantareller, kremlor, soppar, e.d.) eller torkad svamp i motsvarande mängd.
2 msk smör
600 g fryst renskav
salt
peppar
1½ dl vispgrädde
1 buljongtärning

Koka potatisen med skalet på. Skala, skiva och stek löken i ½ msk av smöret. Rensa och skär svampen i stora bitar. Bryn den i ½ msk smör. Blanda svampen med ¼ av löken. Bryn renskaven i 3 – 4 omgångar i het panna med mycket litet smör i. Smaksätt med salt och peppar.
Koka upp svamp- och lökblandningen med grädden, smula i buljongtärningen.
Servera rätten med varje sort för sig i små högar och bjud den kokta mandelpotatisen delad på längden med skalet kvar.

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Herrarnas kulinariska afton...

Började med Guérards favorit som förrätt

Med färdiga smördegsplattor kan denna rätt snabbt tillagas

Men allra först hälsades LRF-damerna välkomna från bastun, med välkomstdrink Chappel Hill + snittar: olika sorters kex, ost, oliver och dadlar.
Till Guérards favorit: Mariestads Prima Lager (nr 1389)

Läs mer

Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt


Fredagsgott


Rödbetsbiffar och pepparrotsyoghurt Rödbetor är trevliga, fredagar är speciellt trevliga. Vilken bra kombination. Nytta med nöje. Några av betorna hamnar tillsammans med potatisen i ugnen....

Läs mer
Mathörnan

Lyxig strömmingslåda med skaldjur.



6 portioner 1 kg strömmingsfilé en klick smör 6-8 ansjovisfiléer 200g scampi- eller kräftstjärtar 1 dl Crème Fraiche 1 dl grädde 2 msk ströbröd salt, peppar Sätt ugnen på 200°. Smörj en...

Läs mer

En god efterrätt.

Räkpanna

Semlor

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof