Kulturens vägar...

Linnés färdväg, Norrstigen, plus mycket mer


Anders Böhlin 2010-09-04

Bild:Skanner AB

Solveig Nordin Zamano med samarbetande föreningar välkomnar

Välkommen till aktiviteter under Kulturarvsdagen i Docksta, vid hembygdsgården vid gamla kyrkan och vid naturum Höga Kusten, Skuleberget den 12 september! Program är 11-13, respektive ca 12-16. naturum Höga Kusten har öppet kl 10.00-17.00

Här kan du se vår och andra aktörers presentation på Riksantikvarieämbetets hemsida för Europeiska Kulturarvsdagen 2010 på temat Kulturens vägar.http://www.raa.se/cms/extern/aktuellt/kulturarvsdagen_2010/angermanland.htmlVi är ca 166 aktörer i hela Sverige.

Jag gör reklam för aktiviterna även på Svenska Turistföreningen Höga Kustenkretsens hemsida som jag sköter, ska uppdatera den imorgon. Direktlänk http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Kretsar/Hogakustenkretsen/Se--Gora/

Ett inspirerande samarbete har utvecklats i bygdenoch nu är det bara att hoppas på vädret........... Jag deltar som representant för Svenska Turistföreningen Höga Kustenkretsen och medlem i Vibyggerå hembygdsförening samt för mig själv som Norrstigen-entusiast och Linnéfantast mm.

Passa på att fika i hembygdsgården, åka Berras traktortaxi, resa en bit på Norrstigen med hästdragen trilla,dricka braskaffe som kokas över öppen eld och lyssna på rövarhistorier, titta på veteranfordon från 50-och 60-tal mm och besöka vår miniutställning i naturum, den handlar om Norrstigen och dess resenärer från när och fjärran och vad några betytt för området, kommersiellt och vetenskapligt!

Beslutet om att den högsta marina gränsen i världen ligger just på SKuleberget fyller 100 år i år, just förra veckan! Det bidrog en av resenärerna till, det och mycket annat!!

Här kommer nu program och affisch som du gärna får dela med dig av, sätta upp på arbetsplatsen och-eller skicka vidare till dina kontakter.

Varmt Välkommen!

Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Lena Stompers populära tradjazz med en del låtar som var lika gamla som Borgen
Lena Stompers populära tradjazz med en del låtar som var lika gamla som Borgen

Hipp hipp hurra!

100-ÅRINGEN SOM VILLE BLI HYLLAD

Tvärtemot en annan, berömd 100-åring rymde inte Borgen från sitt firande utan uppskattade den festliga miljön med alla trevliga inslag.


100-årsfesten för Borgen ägde rum den 10 september 2022 i en glad och...

Läs mer
Till alla i och utanför Höga Kusten

Beställ nya boken om Salsåker på e-post

Alla som bor i eller utanför Höga Kusten kan bara skicka ett mejl till: hansjonsson87032@outlook.com eller till salsakers.byalag@gmail.com. Betala sedan med Swish eller bankgiro inom 30...

Läs mer

Boken om Salsåker finns nu att köpa

En historisk berättelse om livet i ett sågverkssamhälle.
Boken finns på OK/Q8, Ullångers Färg, ICA Nordingrå, Servicepunkten i Mjällom, Myller Kultur och...

Läs mer

 STF Höga Kusten på studiebesök hos Gerdins och aq i Mjällom 

Bilar överallt, massor av folk

Nordingrås Skördemarknad, med film om Anders Åberg, hans idéer och livsverk.

« Föreg. Nästa »



Kyrkstigen - Vildmarksleden
Panorama Högberget


Panorama Buskberget

Årets Ullångersbo


Ankrece 09

Film Invigning cykelled


Film spelmanstämma 07


Nisse Vestin

Förstasidan Artiklar
Ullångersbladet
Ansvarig utgivare:   Anders Böhlin
Webmaster:   Anders Böhlin
Redaktion:   Anders, Eileen, Hans, Ida, Olof