Hur blir nya Westerlundskaskolan?


Elin Malm Evelina Hansson Linnea Lindegren 2021-09-22


Många av oss elever på Westerlundska ser dagligen den stora byggarbetsplatsen som ligger precis bredvid skolan. På just den platsen ska det nya Westerlundska gymnasiet byggas, en förhoppningsvis fräschare version än den vi alla elever går på idag. Skolan kommer stå klar höstterminen 2024.


Vi ville ta reda på hur den nya gymnasieskolan kommer att bli och därför bestämde vi oss för att ta kontakt med den ansvarige projektledaren Patrik Törnevik som ställde upp att svara på några av våra frågor. Patrik förklarade att skolan beräknas vara klar till höstterminen 2024 men var inte helt säker på sitt svar.

- Vi följer tidsplanen, så att det inte ska gå över tiden, men man vet aldrig, det kan ju komma någon mer pandemi eller liknande som grusar dom planerna, säger Patrik i intervjun.

Projektbudgeten till att bygga den nya skolan ligger på 530 miljoner kronor och i dagsläget ser den ut att hållas trots prishöjningarna på materialet efter pandemin. Patrik förklarar även att skolan kommer att vara cirka 18000 kvadratmeter stor, vilket man skulle kunna jämföra med två stora fotbollsplaner. Den nya skolan kommer även att rymma fler elever än vad den gör idag och även utöka antalet lärare.

Vi frågade även Madeleine Lathi som är lärare på Samhällsprogrammet och Amanda Wallin i klass SA20B vad de har för förväntningar på det nya gymnasiet.

- Jag hoppas på en bra arbetsmiljö för alla elever och oss lärare, men jag känner tyvärr en viss oro för att planeringen inte är helt genomtänkt och att det vore synd om det väl var så nu när man ändå har chansen att förändra och faktiskt bygga en ny skola, berättar Madeleine.

Amanda går andra året på Samhällsprogrammet och kommer tyvärr inte hinna gå på det nya gymnasiet då hon tar studenten nästa år men hon har ändå förväntningar på den nya byggnaden.

- Det är tråkigt att jag ska ta studenten innan jag hinner gå på den nya skolan men jag hoppas på mycket fräschare lokaler och luft. Det är stora kontraster kring värmen i skolan vilket gör det svårt att fokusera på lektionerna. Det hade även vari


Tipsa en vn Skriv ut



Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.
Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.

Strejk avblåst 

Kommunal varslade om strejk i kommuner och regioner runt om i Sverige. Anledningarna till att man flaggade om strejk var den låga lönen och dygnsvilan. Strejkhotet är nu över och...

Läs mer


Nu har skatteåterbäringen kommit

Fick tillbaka över 10 000 kronor

Varje år under april månad så infaller skatteåterbäringen. Det...

Läs mer
Vid Coop kommer det nya området \

Ny stadsdel vid Coop

Enköpings kommun har gått ut med planerna om ett nytt projekt här i Enköping, nämligen den nya...

Läs mer


Elevers åsikter om den nya lagen

WGY om den nya lagen att byta kön

Den nya lagen om att byta kön har skapat en hel del debatter. Så här tycker WGY om...

Läs mer

"De läckte hela min identitet”

Påsken är här!

Varför är det inget påskbord i år?

Ramadan är i full gång 

Allsvenska premiären

Populäraste teknikprogrammet bland tjejer i Uppsala län

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton