INFÖR UF- ÅRET 2021


Linn Eriksson 2021-03-03

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden och en ideell utbildningsorganisation. Den har funnits sedan 1980 och utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. De har även sedan 2010 arbetat på grundskolor runt om i Sverige. Deras arbete ger barn och ungdomar möjligheter till att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. De har funnits i 40 år och driver vidare sin organisation än idag.


Vad lär man sig under sitt UF år?

Under sitt UF år får man lära sig allt kring marknadsföring, produktutveckling, entreprenörskap och företagsamhet. Du lär dig hur du från startar ett företag, vad som ska skrivas på och vad som ska skickas in för att bli korrekt registrerade. Du lär dig att driva ditt UF-företag. Hur du skapar en attraktiv logotyp, hur du marknadsför er produkt på bästa sätt men också viktiga faktorer som får folk intresserade av er affärsidé. Det sker mässor, tävlingar och säljtillfällen där ni bland andra UF-företag kan konkurrera. Vilket gör att detta år även skapar en utveckling för dig och dina medarbetare i kreativitet, ansvar och miljötänk. Du lär sig till sist också hur du avvecklar ett företag och får chansen till att fortsätta driva ditt företag efter årets slut.

Vad är det svåraste med att driva ett UF-företag?

Framförallt är det svåraste att framföra relevanta och realistiska reflektioner, idéer, omställningar och nytänkande. Något som idag är nyckel till att lyckas så bra som möjligt med sitt företag. Det krävs även att alla är medvetna om vad de vill och har samma vision med företaget för att undvika onödiga konflikter bland UF-företagarna. Sen är även UF svårt då du själv bär ansvaret för att produkten ska säljas, för att varumärket ska växa och för att lyckas marknadsföra ert koncept på bästa sätt. Det är svårt till en början att hitta rätt teknik och mycket påläsning innan UF året start kan vara bra. Men den största faktorn till att det är svårt att driva ett UF-företag är på grund av de krav omgivningen konstant ställer på en. För trots att ni själva väljer produkt, affärsidé, försäljning osv. måste man alltid ta hänsyn till omgivningens aspekter. Exempelvis frågor som idag handlar mycket om miljön, konsumtionen, leveransen, försäljningen mm.

Vad är det bästa med att driva ett UF-företag?

Att driva ett UF-företag är i sig en tillgång som skapar goda kunskaper för framtiden. De ger dig en inblick i hur det är att starta eget och vad man bör tänkta på innan, under och tiden efter man drivit ett företag. Många nya sidor träder fram och du utvecklas både inom kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Sen är det även en rolig resa du gör med ditt företag. Ni deltar i tävlingar, tjänar pengar, är med på mässor, träffar nytt folk och får en upplevelse som finns kvar hela livet.   


Tipsa en vn Skriv ut



Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.
Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.

Strejk avblåst 

Kommunal varslade om strejk i kommuner och regioner runt om i Sverige. Anledningarna till att man flaggade om strejk var den låga lönen och dygnsvilan. Strejkhotet är nu över och...

Läs mer


Nu har skatteåterbäringen kommit

Fick tillbaka över 10 000 kronor

Varje år under april månad så infaller skatteåterbäringen. Det...

Läs mer
Vid Coop kommer det nya området \

Ny stadsdel vid Coop

Enköpings kommun har gått ut med planerna om ett nytt projekt här i Enköping, nämligen den nya...

Läs mer


Elevers åsikter om den nya lagen

WGY om den nya lagen att byta kön

Den nya lagen om att byta kön har skapat en hel del debatter. Så här tycker WGY om...

Läs mer

"De läckte hela min identitet”

Påsken är här!

Varför är det inget påskbord i år?

Ramadan är i full gång 

Allsvenska premiären

Populäraste teknikprogrammet bland tjejer i Uppsala län

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Tisdag 23/4
Världsbokdagen
Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton