Lucia spred ljus och glädje


Saga Borén 2021-12-20


Så här berättar lucian själv, Saga Borén i SA19M, om luciatåget som hennes klass genomförde på luciadagen. 

Det är måndagen den 13:e december och eleverna i SA19m gör sig redo för att gå lucia. Dörrarna öppnas och ut kommer en lucia följt med tärnor och tomtar. Ljusen i håret lyser på lucian, den vita klänningen släpas i backen och det röda bandet hänger ner från midjan. rnornas ljus lyser upp tåget, glittret kliar i håret och tomtarna står bak i tåget redo med sina röda kläder. I högtalaren spelas sankta lucia och tåget sjunger fint med sången.

Eleverna har samlats i korridore
n för att kolla på det fina luciatåget som Sa19m har valt att göra. Mobilerna är riktade mot luciatåget och är redo att filma ögonblicket.  De går genom korridoren och svänger ner mot samhällskorridoren. Låten ”tänd ett ljus” ekar i korridoren av sångrösterna. De fortsätter ner i korridoren och möts av både glada och förväntansfulla lärare. Lucian knackar på ett klassrum i samhällskorridoren och öppnar sedan dörren. Lucian går in i klassrummet och tåget följer efter. Där möts de av en glad lärare och överraskade elever. Eleverna börjar skratta lite för sig själva och kollar på deras klasskamrater för att fråga vad som försiggår. Lucian leder tåget ett varv i klassrummet medan de sjunger ”tänd ett ljus…” och sedan går de vidare. Tåget fortsätter mot andra samhällsklasser där dem återigen möts av förväntansfulla och överraskade elever och lärare. 
 

De försätter sedan genom studierummet där elever sitter och väntar på tågetLucian går vidare mot matsalen. De möts av många elever och lärare som har kommit ut i korridoren när de hört sångerna för att kolla på det fina tåget. Tåget fortsätter ner mot korridoren där gymnasiesärskolans klasser håller till. Alla i tåget tar i och sången ekar i korridoren och alla hör dem. Eleverna på gymnasiesärskolan springer ut i korridoren för att se på det fina tåget. Lärarna måste stoppa dem så att de inte springer in i tåget. Barnen lyser upp av glädje och börjar hoppa av glädje. Tomtarna i tåget sträcker ut sin hand för att göra high five med barnen. Lärarna tackar så mycket för den härliga upplevelsen och för den goda julstämningen. De går vidare.

I slutet av korridoren har det 
samlats elever och lärare som står och väntar på tåget. Där står de, alla med glada miner och telefonen redo för att filma och ta kort. En del vill sjunga med i dem fina sångerna tåget sjunger. Sedan fortsätter luciatåget mot lärarrummet. Ena läraren springer i förväg för att öppna dörren för tåget. Inne i lärarrummet har dem släkt ner i korridoren. Ljusen från tåget lyser upp i korridoren och alla lärare och rektorer har gått ut från deras arbetsrum för att kolla på tåget och fota dem. Tåget går sedan vidare för att hälsa på i ekonomibarackerna och sedan vidare mot teknikkorridoren. 
 

Luciatåget uppskattades av många, både av elever och lärare. Sofia som är lärare på samhällsprogrammet och även sa19ms mentor skrev ”Det där var nog världens bästa luciatåg, tack för att ni förgyllde den här dagen.” Arbetslaget i SA hälsade också tack för insatsen.  Det var en väldigt rolig och trevlig upplevelse att få vara med i luciatåget. Eftersom vi går sista året så tänkte vi att det hade vart kul att göra något speciellt. Det är ingen annan klass på Westerlundska gymnasiet som gjort detta tidigare vad jag vet. Därför kände vi att det var kul att göra detta. Det blev väldigt lyckat och vi kände oss väldigt uppskattade från både elever och lärare. Det kändes som att vi gjorde nytta och spred god julstämning. Jag hoppas att mediaklassen i samhäll gör detta nästa år också då det blev så lyckat.  


Tipsa en vn Skriv ut



Misstänkt koppling till kriminellt nätverk infiltrerar känt barnspel

"De läckte hela min identitet”

Det var under söndagsnatt när en elev på Westerlundska gymnasiet spelade datorspelet Moviestarplanet som mardrömmen bröt ut. Personen blev trakasserad, uthängd och fick sin personliga information...

Läs mer


Påsken är här!

Slutet av mars är här och påsken har kommit! Påsken firas för att minnas...

Läs mer


Varför är det inget påskbord i år?

Tidigare år har eleverna på Westerlunska gymnasiet fått påskbord serverat i...

Läs mer


Ramadan är i full gång 

Sedan ett par veckor pågår den muslimska högtiden ramadan vilket innebär att...

Läs mer

Allsvenska premiären

Populäraste teknikprogrammet bland tjejer i Uppsala län

EHF P14 vidare till steg 5

Olika strumpor för allas olikheter

Albin och Noa har chans att få pris 

Gunilla Persson tar sig till lilla Enköping

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Tisdag 16/4
50 dagars
Tisdag 23/4
Världsbokdagen
Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton