Onsdagen den 20 februari 2019 - klockan 10:10

|

Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »Kalendarium

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Färdtjänst - en service, tjänst eller vad?


Carin Högstedt 2012-09-12

Det finns exempel på trevligt utformade färdtjänstregler - Örebro läns t ex, försökte undertecknad övertala regionstyrelsen med. Men trots vagt medgivande att man skulle kunna göra det hela mer tilltalande än det föreslagna reglementet , så gick det inte att rubba övriga partier.


RESERVATION, ärende 6 h, regionstyrelsens dagordning 120912, Revidering av regler för färdtjänst och riksfärdtjänst.

 Det känns verkligen tråkigt att efter en återremiss på flera månader återigen få ett dokument som inte håller måttet vare sig gällande form eller innehåll. Efter att ha jämfört med andra läns motsvarande regler så är vi övertygade om att även Regionförbundet Södra Småland skulle kunna ha regler som är begripliga, adekvata, välkomnande och lättlästa. Vi har därför yrkat avslag på de föreslagna reglerna. Nuvarande gällande regler får och kan användas tills ett omtag har gjorts för en revidering.

Det är mycket som kan bli bättre, men alldeles speciellt vänder vi oss emot p 13, som handlar om bärhjälp och trappklättrare, där inskränkningar görs. Vi hävdar att det faktum att bostäder fortfarande är otillgängliga inte ska åtgärdas genom regler för färdtjänst. Det är ett samhällsproblem, som angår fastighetsägare – både  offentliga och privata, bostadsbolag, socialtjänst, färdtjänstchaufförer, den allmänna kollektivtrafiken, färdtjänsresenärerna m fl.  Det vore inte dumt att sätta sig runt ett bord och resonera istället för att säga att färdtjänstberoende i vissa fall ska byta bostad inom sex månader.

Vi reserverar oss mot beslutet att anta de föreslagna nya reglerna till förmån för vårt egna yrkande och resonemang om tillgänglighet och attityder. Det finns exempel på andra län som lyckats bra med det.

Carin Högstedt, (V)

120912

 


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Regionblad 2016

Regionblad nr 1
V Södra Småland | info@vsodrasmaland.se