Lördagen den 23 mars 2019 - klockan 18:31

|

Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »Kalendarium

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Nej till förnyelse och dynamik


Carin Högstedt 2012-09-12

"Att få universitetssjukhus tar sin tid. Det vore dock en framgång för Småland. Linnéuniversitetets regionala tillhörighet är enligt dess egna strategidokument Småland med stark internationell profil. Vi anser att regionförbundet ska ta nödvändiga kontakter och starta ett arbete för att uppnå status Smålands universitetssjukhus."  Det är ett citat från en motion som Carin Högstedt och Lennart Värmby lämnat in till regionfullmäktige. Ännu är den inte höjd till skyarna av övriga partier.

RESERVATION ärende 8 a, motion OM ATT VERKA FÖR ATT LINNÉUNIVERSITETET FÅR EN MEDICINSK FAKULTET, Regionstyrelsen 120912 

Motionen var helt riktigt placerad under dagordningens rubrik ”Förnyelse och dynamik”.  Men ingen av ledamöterna hade insett det! I varje fall ingen av de som yttrades sig. Arbetsutskottets förslag var att besvara motionen med att det är en vårdfråga och att diskussionen borde föras i landstinget. Man har alltså inte bemödat sig om att förstå att det i första hand är en regional utvecklingsfråga!

 Det handlar om att starta ett arbete, där alla regionala instanser och organisationer inklusive landstinget och motsvarande organisationer i Kalmar län är involverade. Det handlar om att inse att det är ett långsiktigt arbete och att frukterna kan börja skördas på ca 10 års sikt. Det handlar också om att inse att vår region behöver utvecklad forskning för att få en breddad och fördjupad arbetsmarknad, forskningsbaserade företag och arbetsplatser som är attraktiva för högutbildade medborgare. Det handlar om att utbilda läkare, psykiatriker, psykologer och förse omvärlden med experter inom t ex geriatrik, neurologi m fl bristyrken. Det är bara bakåtsträveri som ser begränsningar och mission impossible. Kampradstiftelsens donation ska inte glömmas i sammanhanget. Där innefattas medicin som ett område som ska satsas på.

Vi reserverar oss mot beslutet till förmån för vår motion och vårt bifall till den.

Carin Högstedt, (V)

120912

 


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Regionblad 2016

Regionblad nr 1
V Södra Småland | info@vsodrasmaland.se