Torsdagen den 23 november 2017 - klockan 15:42

|

Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Kalendarium

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

V Kronobergs årskonferens valde Carin Högstedt till ordförande


Lennart Värmby 2017-03-06


Vi är väl rustade för val 2018, var konferensens mening.  Vi i vänstern har en tydlig linje för begränsning av vinster i välfärden, vi är ett tydligt alternativ när det gäller familjeåterförening, permanenta uppehållstillstånd samt sociala reformer som kan minska stress och sjukskrivningar, sammafattar Carin Högstedt årskonferensen. Hon valdes till ordförande för V Kronoberg.


Förutom genomgång av den gångna verksamheten och val av distriktsstyrelse antog årskonferensen nedanstående uttalande:

Värna välfärden

Region Kronoberg är en av många remissinstanser som uttalat sig positivt till Ilmar Reepalus välfärdsutredning. Glädjande att den rödgröna politiska ledningen i Kronoberg sagt ifrån! På regeringens uppdrag finns det ett förslag om att begränsa vinsterna för privat drift inom skola, vård och omsorg. Näringslivet och riskkapitalföretagen har bedrivit en intensiv kampanj för att helt avvisa förslaget.

Vänsterpartiet Kronobergs årskonferens noterar att en majoritet av svenska folket ger sitt stöd till tankarna att begränsa vinsterna inom välfärden. Vi vill nu uppmana Socialdemokraterna och Miljöpartiet att fullfölja uppgörelsen med Vänsterpartiet. Det betyder att regeringen ska utforma ett förslag som ger fortsatt utveckling av välfärden. Kommuner och landsting kan så tillsammans med de många kooperativ, föreningar och lokala företag och företag utan vinstintresse, som är engagerade, kan arbeta vidare.

Det väsentliga är att elever, patienter och brukare av omsorg och vård inte är kunder. Välfärden ska bygga på solidaritet och rättvisa. Alla goda krafter är välkomna i arbetet att seriöst bygga vidare på en välfärd som behöver mer resurser och engagemang.

Vänsterpartiet Kronobergs årskonferens


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Regionblad 2016

Regionblad nr 1
V Södra Småland | info@vsodrasmaland.se