Lördagen den 23 mars 2019 - klockan 17:36

|

Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »Kalendarium

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Nya regler för färdtjänsten


Carin Högstedt 2012-04-11

Ska färdtjänstservicen komma i tid? -Nej, den bör göra det, enligt nya regler. Fel tycker jag. Ska man kunna åka färdtjänst till arbetet och lämna hämta barn på dagis? -Ja, har man lyckats få ett arbete, trots funktionsnersättningar och har små barn, så ska man naturligtivs kunna hämta och lämna dessa på vägen. Den bestämmelsen har Växjö kommun haft i sina regler, men nu ligger hela hanteringen i Regionförbundet och mer liberala bestämmelser försvinner. Därav reservation i detta ärende!

RESERVATION

Ärende 6 e, dagordning 120411, regionstyrelsen Södra Småland

Revidering av regler för färdtjänst och riksfärdtjänst

Följande två förändringar föreslog undertecknad: P 6 Väntetid och samordning. ”En beställd resa bör genomföras…”. Jag hävdar att en beställd resa, som myndigheten och beställningsmottagaren avgör tiden för, SKA genomföras vid den överenskomna tidpunkten. Detta alldeles speciellt eftersom resegaranti utgår vid förseningar.

P7, Avbrott under resan: Avbrott under resan är ej tillåtet. Föreslaget tillägg: Hämtning/lämning av barn på förskola är dock möjligt.

Förslagen gick inte igenom och jag reserverar mig till förmån för egna förslagen, som dels är en striktare formulering, dels medger avbrott för väldigt basala handlingar i livet – att arbeta och att hämta/lämna barn.

Carin Högstedt (V)


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Regionblad 2016

Regionblad nr 1
V Södra Småland | info@vsodrasmaland.se