Torsdagen den 21 mars 2019 - klockan 17:06

|

Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »Kalendarium

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Tåget är en arbetsplats för många


Carin Högstedt 2011-12-11

Linnéuniversitetet finns i Kalmar och i Växjö. Däremellan går en järnvägslinje, som måste fungera på alla sätt för att studenter och lärare ska kunna pendla mellan och arbeta under tågresan. Det betyder inte bara att tågen ska komma och gå i rätt tid utan även att man ska kunna använda mobiler och datorer under den timslånga resan.
Jerker Nilsson (V) och Carin Högstedt (V) motionerar i frågan.


Motion till Regionfullmäktige Södra Småland

Om fungerande internet och mobiltäckning på tåget

Behovet av ett fungerande internet när man pendlar, inte minst till och från jobb och skola, har i dagens samhälle blivit nära nog en nödvändighet. Detta gäller inte minst sträckan Kalmar – Växjö, där tåget är en arbetsplats för lärare och studenter vid Linnéuniversitetet.

Sträckan Växjö - Kalmar har en dålig täckningsgrad till det mobila nätet idag och går endast använda sporadiskt. Det kan snarare motverka än att påverka positivt att människor i vårt län vill bo här och pendla till studier eller jobb i Kalmar län och vice versa.

Det påverkar även positivt om människor har möjlighet att jobba tiden de pendlar, eftersom det frigör mer tid för rekreation, tid för familjen m m och skapar gladare och nöjdare människor.

Vi föreslår därför

att Regionfullmäktige beslutar att uppdra åt trafiknämnden att verka för en bra uppkoppling till Internet och mobiltäckning sträckan Växjö - Kalmar


Carin Högstedt (v)


Jerker Nilsson (v)
20111209

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Regionblad 2016

Regionblad nr 1
V Södra Småland | info@vsodrasmaland.se