Namninsamlingen för Julieta gav inspiration till en politisk namninsamling

Alla partier skriver på – förutom SD


Sophie Rossetta Ebba Petersson 2022-12-02


Julieta Papikyan är just nu utvisningshotad. Två elever från Westerlundska har valt att skapa en namninsamling för att hon ska få stanna. Partier från kommunen har även skapat en namninsamling för Julieta som ska skickas in till Riksdagen. Alla partier skriver på - förutom SD.

Under gårdagen var utbildningsnämnden på Westerlundska gymnasiet och fick veta mer om den nya skolan som ska byggas. Ebba Petersson, en av två som har startat namninsamlingen för Julieta Papikyan, var där för att intervjua politiker. Innan Ebba skulle lämna lokalen så får hon kontakt med en politiker för Liberalerna. Han heter Svante Forslund, och han berättar att när han fick reda på Julietas situation genom EP och WGYNytt så behövde han också göra något. Forslund har nu skapat en namninsamling bland Enköpings högst uppsatta politiker, för att sedan kunna skicka in detta till Riksdagen. Han anser att det är lagar som krockar med varandra och att det absolut inte ska få vara så som Julieta har det. Det är Sveriges system som har misslyckats.

 

När Ebba Petersson och Sophie Rossetta fick mejlet som Forslund även skickade till Riksdagen så märkte de en sak som stack ut bland namnen. Alla partier hade skrivit på, förutom SD. För att veta att detta stämmer, att SD aktivt har valt att avstå från namninsamlingen, så kontaktar Sophie Rossetta Kenta Hällbom, en politiker från Miljöpartiet som också är delaktig i namninsamlingen. Han säger att de hade diskuterat frågan länge och att SD hade sagt vid flera tillfällen att de vägrar skriva på. Sophie Rossetta ringer politikern Kristjan Valdimarsson från Sverigedemokraterna för att få höra motiveringen om varför han vägrar delta i namninsamlingen. Han hänvisar henne direkt till Lars Wistedt som sköter all kommunikation med press och media. Lars Wistedt svarar snabbt att det var en missuppfattning från Sverigedemokraternas sida. Valdimarsson trodde att namninsamlingen var emot kommunen och det ville han inte ställa upp på, enligt SD. Sophie Rossetta frågar Lars Wistedt varför de inte förstod vad namninsamlingen gick ut på, när alla andra partier gjorde det. Det kan han inte svara på. Wistedt säger dock att de just nu sitter och förbereder ett utskick som ska visas på deras hemsida om Julietas fall.

 

Sophie Rossetta och Ebba Petersson har bestämt sig för att skriva ett analogt brev till Migrationsverket, då Migrationsverket inte svarar på mejlet de skickade. På det viset kan de inte ignorera det och säga att det aldrig gick fram. I brevet kommer allas namn stå med som skrev på deras namninsamling och en motivering till att Julieta ska stanna.


Tipsa en vn Skriv ut



Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.
Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.

Strejk avblåst 

Kommunal varslade om strejk i kommuner och regioner runt om i Sverige. Anledningarna till att man flaggade om strejk var den låga lönen och dygnsvilan. Strejkhotet är nu över och...

Läs mer


Nu har skatteåterbäringen kommit

Fick tillbaka över 10 000 kronor

Varje år under april månad så infaller skatteåterbäringen. Det...

Läs mer
Vid Coop kommer det nya området \

Ny stadsdel vid Coop

Enköpings kommun har gått ut med planerna om ett nytt projekt här i Enköping, nämligen den nya...

Läs mer


Elevers åsikter om den nya lagen

WGY om den nya lagen att byta kön

Den nya lagen om att byta kön har skapat en hel del debatter. Så här tycker WGY om...

Läs mer

"De läckte hela min identitet”

Påsken är här!

Varför är det inget påskbord i år?

Ramadan är i full gång 

Allsvenska premiären

Populäraste teknikprogrammet bland tjejer i Uppsala län

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton