Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp

Westerlundska lockar nya elever 
med öppet hus och estetshower


Fanny Bayard 2022-11-15

Eleverna som går estetiska programmet har varit på turné under flera dagar för att presentera sitt program för niondeklassare.
Eleverna som går estetiska programmet har varit på turné under flera dagar för att presentera sitt program för niondeklassare.

Lyne Issa i ES22 spelar bas i ett av banden som varit på turné på högstadieskolor i Enköping och Håbo.
Lyne Issa i ES22 spelar bas i ett av banden som varit på turné på högstadieskolor i Enköping och Håbo.


Nu är det äntligen dags för öppet hus igen på Westerlundska gymnasiet. Detta kommer ske onsdagen den 16 november. Lärare och elever ser mycket fram emot att träffa nya blivande elever.

Öppet hus är ett mycket bra tillfälle för nya elever som ska börja i gymnasiet höstterminen 2023 för att börja tänka på vad man vill gå för program. Det går till på det sättet att man går emellan de program som man vill veta mer om och där får man en inblick från lärare och elever vad linjen handlar om.

Samhällsprogrammet kommer vara i samhälls studierum där det kommer stå skyltar med en massa information på. Samhällselever kommer att kunna svara på besökarnas frågor och funderingar de har. Det kommer även finnas en tävling som besökarna kan delta i.

Försäljning- och serviceprogrammet kommer att visa upp sig i sal E50 tillsammans med 4 UF-företag, muntlig presentation, försäljning och deras samarbetspartners.  

Estetiska programmet kommer vara nere på stora skolan där de kommer stå i en monter. Estet har under höstterminen dessutom varit ute på turné för att visa upp sig för blivande elever på sju olika skolor runt om och i Enköping. Lyne Issa är en av de elever som var med på denna turné och tyckte att det var en rolig grej att göra.

Var du nervös inför att uppträda?

- Ja lite i början innan man skulle gå ut och spela, speciellt om man kände någon på skolan som man skulle framföra det till. Men när man väl började spela så var de bara kul, säger Lyne.

Det man framförde under denna turné var rock och pop där två olika grupper framförde olika låtar. Efter framförandet så fick publiken ställa de frågor man hade till eleverna som hade uppträtt.

Teknik, Ekonomi, Natur, Fordon- och transport, Bygg- och anläggning, Vård och omsorg, Barn och fritid kommer också att visa upp sig på olika sätt under denna kväll. Förutom att alla programmen kommer visa upp sig på sitt sätt så kommer alla även ha personer som finns i cafeterian. Lärare och elever hoppas att det kommer mycket folk och är redo för att kunna svara på besökarnas frågor så bra de kan.Tipsa en vän     Skriv ut

Lärare och politiker tycker olika om nya skolan

Den nya gymnasieskolan ska stå färdig år 2024. Elever är taggade på fräscha lokaler och ett ombyte av miljö. De lokala politikerna håller med, men lä...

Läs mer
Markus, Tilde och Anneli berättar om Samhällsvetenskapsprogrammet.

Öppet hus för framtida elever 

Onsdagen den 16 november var det öppet hus på Westerlundska. Då fick...

Läs mer


Elevhälsan uppmanar att komma och prata: ”Dörren står öppen för alla”

 

Efter gårdagens tragiska händelse så finns skolhälsan som ett extra stöd...

Läs mer


Elever på Westerlundska startar namninsamling till stöd för utvisningshotade Julieta:

”I Sverige hade jag en framtid.
I Armenien kan våra fiender skjuta mig när som helst.”
 

Julieta, SA21S, är just nu utvisningshotad och kan tvingas flytta tillbaka till sitt hemland,...

Läs mer

Tjuvarna går lösa!

Skillnad i meritpoäng mellan könen

”Jag fick inte gå på planet mot Bosnien”  

Westerlundska lockar nya elever 
med öppet hus och estetshower

Ungdomar på WGY och deras erfarenhet av läsning

Oroliga tider påverkar gymnasieelevers mentala hälsa

Torsdagen den 1 december 2022 - klockan 14:32
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Albin , Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris