Brand utbröt på Westerlundska 


Ebba Pettersson Sophie Rossetta 2023-09-27


Eleverna i D-huset evakuerades till fotbollsplanerna på Korsängsfältet där de fick vänta i över en timme innan de kunde gå tillbaka för att hämta sina saker i skolbyggnaden.
Eleverna i D-huset evakuerades till fotbollsplanerna på Korsängsfältet där de fick vänta i över en timme innan de kunde gå tillbaka för att hämta sina saker i skolbyggnaden.

Under onsdagseftermiddagen och kvällen sanerades lokalerna där branden startade.
Under onsdagseftermiddagen och kvällen sanerades lokalerna där branden startade.

Vid lunchtid på onsdagen utrymdes hela Westerlundska efter att en brand startat i teknikkorridoren. Alla lektioner i D-huset ställdes in under eftermiddagen. 

- Jag var inte först på plats, men när något sådant här händer vill jag lösa det. Jag tog brandsläckaren direkt och gick in. När jag möttes av röken stängde jag dörren. Det var rejält, usch!, säger Edyta Sunrell, lärare på teknikprogrammet.

Runt lunchtid går brandlarmet på Westerlundska Gymnasiet. Det som de flesta tror är en vanlig brandövning visar sig vara något helt annat. Rök fylls i klassrummen och elever utrymmer skolan. Branden utbröt i ett klassrum i teknik-korridoren. Brandbil och polis är på plats och lärare gör allt de kan för att hjälpa till i situationen.

- Prio ett är utrymning. Vi såg rök i klassrummen på teknik och det första vi tänkte var att få ut våra elever. Mer än så kan vi inte berätta, säger lärarna som samlats ute på skolgården.

Efter en dryg timmes väntan på fotbollsplanen utanför skolan får eleverna besked om att eftermiddagens lektioner i D-huset ställs in. Eleverna får gå in och hämta sina saker i skåpen innan de går hem för dagen eftersom vattnet och ventilationen är avstängd. 


Vad branden orsakades av är ännu inte klarlagt.

Under onsdagskvällen pågår saneringsarbete men det är ännu inte klart om det går att genomföra lektioner i D-huset under torsdagen. 

Tipsa en vän Skriv utLängst till höger står årets lucia i Enköping
Längst till höger står årets lucia i Enköping

Lovisa Erikssjö är årets lucia

"Lucia är ett stort hedersuppdrag"

Den utvalda lucian i Enköping i år är Lovisa Erikssjö. Förra året fick hon vara med i luciakören och i år fick hon förfrågan om att vara med i...

Läs mer
- Det är inte så ofta jag hinner besöka gymnasieskolor, men Westerlundska där mina båda döttrar har gått vill jag gärna komma till, sa Jessika Roswall under fredagens besök.

EU-ministern på besök på Westerlundska

Roswall om brottslighet, klimat och krig

Vi lever i en orolig tid med organiserad brottslighet, klimatångest och närvarande krig...

Läs mer


Evelina Hansson is back

Evelina Hansson är en före detta elev från samhällsprogrammet på...

Läs mer


Räntan höjs med över 100%

Centrala Studiestödsnämnden förkortat CSN höjer nu räntan med över...

Läs mer

Onebuying prickade rätt - årets julklapp

Nu är vintern här

Streetfood Friday på skolor i Enköpings kommun

Första spadtaget för framtidens kommunhus

Hon var på plats i östra Jerusalem
"Göd inte hatet"

Öppet hus lockade många nyfikna nior

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Lördag 9/12
Street Feet show
Söndag 10/12
Street Feet show
Nobeldagen
Måndag 11/12
Street Feet show
Tisdag 12/12
Street Feet show
Onsdag 13/12
Luciafirande
Torsdag 21/12
Jullov!
Söndag 24/12
Julafton
Söndag 31/12
Nyårsafton!

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Victor, Rebecca, Axel, Stina, Mustafa, Emil, Paula , Klara , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Tilde, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Emma, Filip , Vera, Chris, Chris, Elton