www.made-in-blekinge.se
Söndagen den 20 januari 2019 - klockan 11:48

« Föreg. Nästa »


KOMMANDE KURSER:  se  www.novokrescionova.se/
Irina Novokrescionova/ Folkuniversitetet - akvarellkurs i Italien


Ylva Jóhannesson 2015-06-07


Välkommen på akvarellkurs i Italiens gröna hjärta! Under en vecka rör vi oss mellan universitetsstaden Perugia där etruskerna lämnat tydliga spår, världsarvet Assisi med Basilica San Francesco och Giottos berömda målningar av heliga Franciskus liv - och sist men inte minst Umbriens gröna kullar.Miljö som inspirerar med andra ord! 


Programmet föddes under en gemensam resa med Irina Novokrescionova till Umbrien och Perugia där undertecknad bott och studerat under många år. Efter att ha arbetat med i Irina i samband med kulturevenemang och kurser i Blekinge ( www. made-in-blekinge.se) har tanken sakta mognat fram hos oss båda  att  erbjuda en akvarellkurs på ”hemmaplan” i Italien. Arrangör är Cross Baltica, med den rutinerade Iwona Slojka i spetsen.

Fokus under veckan är naturligtvis akvarellmålning ( på egen hand och under ledning av Irina N) men vi kommer också att besöka spännnade miljöer för att måla eller bara ”turista” i, bland annat Accademia delle belle Arti, Assisis kyrkor & kloster , olivlundar & vingårdar ( utanför ordinare program). Tillfälle ges också att besöka Perugias alla museer och utställningar.

Boendet förläggs i centrala Perugia för maximal frihet att även kunna upptäcka området på egen hand. För den som så önskar går det att ge sig av på egna dagsutflykter till b.l.a Rom eller Florens.

Under resan rör vi oss mycket till fots så bekväma skor rekommenderas!

 
Ylva Jóhannesson

Made in Blekinge

Arrangör: www.facebook.com/crossbaltica
Konstnärlig ledare: www.novokrescionova.se


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.

Väbylunds islandshästar


KristianopelSusanne DemoneKulturkompaniet