Söndagen den 9 maj 2021 - klockan 05:46
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
Artiklar
  Nästa »

Denna sida finns egentligen inte!

Om du kommer till denna sida, beror det på att du har en gammal länk någonstans som styr dig hit. Bygd i Samverkan har gjort en ny sida som du kommer till, både om du skriver in den gamla adressen: brakne-hoby.se och den nya: bygdisamverkan.se. Denna gamla sidan ligger kvar på befintliga länkar ett tag, men den kommer inte att uppdateras. Inom kort kommer den att slockna helt.
Stort tack till alla som har frekventerat denna sida under så många år!

/ Ingegerd

Läs mer
Lions \

"Loppis har öppnat"

Efter några månader då Lions "loppisbutik" hållit stängt på grund utav Coronaepidemin har man nu öppnat igen. Åtgärder har vidtagits och man följer Folkhälsomyndighetens rekomendationer noga.

Läs mer
På måndagar klockan 18.00 har Bygd i Samverkan arrangerat yoga i Svensmanska parken, dit vem som helst kan komma utan någon anmälan.

Sommaryoga i parken

Under några veckor i sommar arrangerar Bygd i Samverkan yoga i Svenmanska parken. Yogan går bra att utföra och samtidigt hålla distans. Yogan kan utföras både sittandes från en stol eller på en filt i gräset.

Läs mer
Snickarlaget har byggt en bänk som ska stå vid havet i Saxemara där besökaren kan sitta och njuta av havsutsikten.

"Attraktiv Ronneby Landsbygd "

I arbetsmarknadsprojektet jobbar sju personer i tre olika lag med att försköna, förbättra och röja vid bland annat omtyckta besöksplatser, badplatser och vandringsleder.


Sedan tretton år tillbaka jobbar Bygd i Samverkan med att hjälpa lå...

Läs mer
Erika von Buxhoeveden och Aline Nysingh håller upp affischen till de nya \

Kulturpromenaden

Att gå en promenad runt om i byn och samtidigt få lära sig om det gamla Bräkne-Hoby blir verklighet genom den nya "Kulturpromenaden". Där kan man läsa historien bakom en utvald plats, men också titta på ett gammalt fotogafi från platsen.

Läs mer
Scouterna blev mycket glada när Bräkne-Hoby Norra Samhällsförening erbjöd scouterna att flytta in till Örseryds gamla småskola.

Scouterna trivs i Örseryds gamla skola

Det blev stor glädje bland Bräkne-Hobys scouter när de fick flytta in i Örseryds gamla småskola. Här finns gott om plats till scouternas alla aktiviteter med vildmarken utanför dörren. 

Läs mer
Johanna Dansdotter Johansson hade en dröm om att själv få arbeta med healing och medial vägledninghealing, en dröm som har blivit verklighet med det egna företaget \

Johannas "The Lighthouse"
 

Intresset för det övernaturliga har alltid varit stort för Johanna Dansdotter Johansson. När Johanna fick reda på att hon hade den medial gåvan, började hon utbilda sig. Nu har hon öppnat en egen studio "The Lighthouse" där hon ger både healing och medial vägledning.

Läs mer


Bräknebygdens Kulturhus och
Svenmanska Parken?

Läs mer
Skvaltkvarn och hjulkvarn

Kvarnanläggningar i Örseryd

Ända sedan 1671 finns det handlingar som visar på att människorna längs Bräkneån har nyttjat vattenkraften i Bräknebygden. Längsmed Bräkneån fanns olika slags kvarnar, där människorna malde sin spannmål. I Örseryd finns fortfarande kvarnrester och kvarnar som berättar en del om hur livet var förr i tiden.  

Läs mer
Många har nog fått påtår från denna kanna..

Snäll-Blendatorpet

Längs Hobyleden mot Sjöarp finns idag bara ruinerna av Snäll-Blendatorpet. Det lilla torpet har en alldeles egen historia att berätta. Sedan länge finns det bara lite ”rester” kvar i naturen som skvallrar om att platsen har varit bebodd.

Läs mer
Årets revy \

Ny Succé för Strångamålarevyn

Läs mer
vädret

___________________________

Friman

____________________________

Bygd i Samverkan
ställer upp!
leveranser

Bygd i Samverkan ställer upp ideellt, i samarbete med Ronneby Kommun, med utkörning av varor till de i riskgruppen i Bräkne-Hoby.

____________________________

Hänt i föreningarna

CORONA-INFO:Salsjön


Tipspromenader Silpinge

_______________________

Folder

____________________________


____________________________

Bengt Körling


Ingegerd


Inge Nilsson


Bräkneåns dalgång


Järnaviks skärgård


Bräkneleden

Bräknegrisen


Bygdens folk berättar

Berättelser
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Skicka ditt arrangemang till braknebygden@gmail.com


Bräknebygden


Det händer i Bräkne-Hoby

Kulturhuset

kyrkan


Ronneby Kommunbygderåd

Ronneby

slu

leader


Silpinge-nytt

Bräknebygden - en bygd i Samverkan. Häradsvägen 1 372 60 Bräkne-Hoby - 0457/80008 - braknebygden@gmail.com - www.brakne-hoby.se

Redaktion: WEBMASTER: Ingegerd Lindén. Lasse Bourelius, Ola Pagels