Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 14:41

GGIF tjejer 2008
Bild:Linus Partanen

GGIF tjejer kämpade väl

Efter att killarna förlorat sin match var det dags för tjejerna att ge sig in i skol-SM i futsal. För motståndet stod Staffangymnasiet från Söderhamn.
Uppladdningen stördes lite av att det inte dök upp några domare som kunde döma matchen, som blev en halvtimme försenad. När man väl kom igång var det motståndarna från Söderhamn som förde spelet, men utan att skapa några farliga målchanser. Det gjorde däremot GGIF, som gång på gång visade upp en härlig vilja och halvvägs in i första halvlek kunde Elise Ojamäe kruta in 1-0 med lite hjälp av stolpen. En ställning som stod sig till halvtid tack vare stabilt spel både framåt men framför allt bakåt, där Hanna Gyllin spikade igen.
I andra halvlek började även Söderhamn skapa chanser och efter några minuter kom kvitteringen. Nr 7 i Söderhamn tog sig fri på kanten och avlossade ett stenhårt skott, rakt upp i bortre krysset bakom en chanslös GGIF-målvakt. Efter målet fortsatte Söderhamn att föra spelet, och några minuter senare kom också ett ledningsmål: ett spektakulärt långskott från halva planen. Det tände tjejerna i GGIF, och man började trycka på allt mer framåt för att få in en kvittering. Man hade frilägen, farliga skott och en boll i ribban, men bollen ville inte in i målet. Som en följd av att GGIF flyttade upp spelet för att få till en kvittering, så öppnades det en del ytor bakåt vilket Söderhamn utnyttjade.
I slutskedet av matchen lyckades man få ett friläge och 3-1 var ett faktum, och spiken i kistan. GGIF gör ändå en kanoninsats, framför allt med tanke på att man endast hade sju spelare i laget, pga. sena återbud. Alla spelare i laget gör en suverän match, men höjde sig ur mängden gjorde Elise Ojamäe och Fanny Lundmark.
Nästa gång GGIF ställer upp i skol-SM ska killarna spela innebandy. Detta äger rum torsdag 18/12 på Nynäs.