Tisdagen den 3 augusti 2021 - klockan 00:00
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Hälsosnack med Anna Hägglund


Amanda Nygren Jennifer Hatrzell 2018-05-02Träning och hälsa är en viktig del av Anna Hägglunds liv, dels som idrottslärare på Staffangymnasiet samt passledare på Gymmix. Hon varierar sin träning utifrån hur dagen ser ut och hur humöret är vilket leder till att varje dag ser annorlunda ut. Tack vare träning kan Anna, men även många andra, varva ner och slappna av. Musik är något som ligger Anna varmt om hjärtat och därför är det ett bra hjälpmedel i hennes träning.


Hur laddar du upp inför ett träningspass?

- Beroende på om jag ska hålla i ett gruppass eller utföra ett pass på egen hand, som exempelvis en springtur, ser uppladdningen olika ut. För att ladda upp till ett träningspass som jag själv ska utföra försöker jag att få i mig rätt mat samt mängd av diverse proteiner, kolhydrater och vitaminer m.m. under dagen. Det viktigaste av allt är vätskan, det vill säga mycket vatten.

 

Vad tycker du är roligast att träna? Kondition? Styrka?

- Den varierade träningen och det tror jag även är anledningen till att jag nästan aldrig varit skadad och håller frisk till största del. Jag planerar oftast min träning efter hur dagen har sett ut.

 

Vilken är din favoritmat efter träning?

- Om jag får välja äter jag gärna falafel eller kebab med massa grönsaker till.

 

Hur håller man motivationen uppe?

- Det är så individuellt, vissa vill se fysiska resultat medan andra vill nå dem psykiska målen, som att må bra. Dem bästa tipsen jag kan ge är att försöka hitta kompisar att träna med och lägga in träningen som en vardaglig företeelse. Träningen kan med hjälp av planering bli lika självklart som att äta lunch.

 

Vad är det sämsta med träning?

- Det sämsta med träning, är som med allt annat, beroendeframkallande. Man kan bli beroende av det även fast man kanske inte tror det. Får man hela tiden dem där kickarna man kan få av träning, är det lätt att man hela tiden vill ha mer utav det, precis som med alkohol och droger. Detta kan leda till att man blir ”övertränad”. Det sämsta är helt enkelt att det kan gå till överdrift.

 

Hur varvar du ner efter ett träningspass?

- I slutet av ett träningspass, oavsett om det i grupp eller ensamt, varvar jag ner med en lugn låt eller med stretching om jag känner att det behövs. Ibland kan det bara vara skönt att ta det lugnt och lyssna på en bra låt när man kommer hem. Genom en jämn balans mellan fysisk aktivitet, god sömn och bra mat kan man få ett sunt liv som såklart är otroligt viktigt. Vår kropp fungerar inte utan denna balans i vår vardag.


Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Att leva med psykisk ohälsa

Allt fler drabbas av psykisk ohälsa. Idag tar över 1 miljon svenskar antidepressiva läkemedel, och studier har visat att 1 av 3 som söker vård på vårdcentral...

Läs mer

PANDAS – en sjukdom som slåss mot dig


Cornelia Jansson är 17 år. När hon var 8 år började hennes förä...

Läs mer


Hälsosnack med Anna Hägglund

Träning och hälsa är en viktig del av Anna Hägglunds liv, dels som...

Läs mer

Pollen besvärar många på våren 

Våren är lyckan efter vintern för de flesta människor. Sol, värme och...

Läs mer

Träning är viktigt för alla

Instagram18
Mobilannons
Staffangymnasiet
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Scroll
Ansvarig utgivare:   Marie Näslund
Webmaster:   Marie Näslund
Redaktion:   Anna, Alva, Ellen, Saga, Tilde, Cecilia, Joar, Nils, Matilda, Vilma, Linus, Julia, Agnes, Linn, Amanda, Tanya, Klara, Emma, Linn