Tisdagen den 3 augusti 2021 - klockan 00:10
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Kampen fortsätter!


Julia Karlsson 2020-03-24


Vi lever i en värld där vi kvinnor blir lärda hur vi ska undvika att bli våldtagna, vi ska inte gå ensamma på kvällarna, inte ha kläder som är för korta och inte dricka för mycket alkohol.        
Är det inte mer rätt att männen lär sig att inte våldta?

95% av alla våldsbrott begås av män och 98% av de som misstänks för sexualbrott är män. Så förlåt om du som man går bakom mig en kväll, förlåt för att jag kommer döma dig och förlåt för att jag kommer att vara rädd för dig, att jag kommer hålla nycklarna i ena handen och överfallslarmet och mobilen i den andra. Jag vågar inte chansa på att du inte är farlig, jag vet att alla män inte våldtar, men för många gör det.

I krig används våldtäkt mot kvinnor som vapen och i Sydafrika har man räknat ut att kvinnor våldtas var fjortonde sekund, i mina öron låter det helt sjukt men trots detta finns det folk som inte deltar i femismens kamp.

Jag önskar mer förståelse från alla ni män, nästan varje gång jag tar upp mina feministiska åsikter blir någon man kränkt på något sätt då de tror jag menar alla män, det är inte farligt för en man att vara feminist. Ja jag är feminist, nej jag står inte för manshat.  Jag vill ha det jämställt, att kvinnor och män ska ha exakt samma rättigheter i samhället och att alla kvinnor ska kunna känna sig trygga. Myten om att feminism är samma som manshat måste dö ut.

Jag vill att alla kvinnor ska förstå att de inte är ensamma, det är aldrig deras fel om de blir utsatta. Jag skriver detta till alla kvinnor, till de som utsätts för sexuella trakasserier på jobbet, skolan eller i hemmet och de som inte vågar gå ensamma på kvällarna. Men jag skriver också för de kvinnor som går med huvudet högt, de som vågar säga nej och för de som bara vill dansa på bordet i korta kjolar.

Jag tror att i framtiden kommer alla kön accepteras och anses som jämlika, det gäller att vi kvinnor aldrig slutar hålla våra huvuden högt och aldrig slutar kämpa för vår självständighet. Det är ingen hopplös kamp.


Tipsa en vän     Skriv utKampen fortsätter!


Vi lever i en värld där vi kvinnor blir lärda hur vi ska undvika att bli våldtagna, vi ska inte gå ensamma på kvällarna, inte ha kläder som är för...

Läs mer

Studenters stress inför framtidenNär det närmar sig studenten får de flesta frågan om vad de ska göra i...

Läs mer

Är influencer det nya drömyrket?Allt fler startar upp offentliga instagramkonton och youtubekanaler för att sedan börja...

Läs mer


Student eller köpfest?

Studentresor, studentbal och studentmössa är bara några av de ting som kommer i och...

Läs mer

Den skrämmande och förväntansfulla framtiden

Visar din klädstil vem du egentligen är? 

Instagram18
Mobilannons
Staffangymnasiet
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Scroll
Ansvarig utgivare:   Marie Näslund
Webmaster:   Marie Näslund
Redaktion:   Anna, Alva, Ellen, Saga, Tilde, Cecilia, Joar, Nils, Matilda, Vilma, Linus, Julia, Agnes, Linn, Amanda, Tanya, Klara, Emma, Linn