Tisdagen den 3 augusti 2021 - klockan 00:40
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Studenters stress inför framtiden


Linn Weinberger Hedström 2020-02-28


När det närmar sig studenten får de flesta frågan om vad de ska göra i framtiden av familj, släktingar och lärare. Detta skapar stress för studenter som inte vet vad de vill göra men även för studenter som vet vad de ska göra, för hur vet man om valet är rätt?

Själv går jag samhällsvetenskapsprogrammet och ska ta studenten om tre månader. Jag känner mig själv stressad när folk frågar vad jag har för planer och jag vet att jag inte är ensam om det. Jag har tidigare hört om flera personer som psykiskt mått dåligt efter att de gått ut skolan då de inte vet vad de ska göra med sina liv.

Man kanske är nyfiken på vad en person har för planer när de gått ut skolan och bara frågar av ren nyfikenhet, de som frågar menar ju förmodligen inget illa. Men dessa frågor skapar stress då väldigt många elever som går sista året inte vet vad de ska göra.

Många blir deprimerade efter att de tagit studenten för att de inte vet vad de ska göra med sina liv och många känner en otrolig stress innan studenten då de inte vet vad de ska göra i framtiden. Denna stress borde lösas med att vuxna har avseende med det och inte fråga flera gånger vad man har för planer. Jag tror att det som många vuxna inte tänker på är att de själva inte är de enda som frågat. Det kommer konstant personer som frågar exakt samma sak och det blir väldigt tröttsamt att behöva besvara samma fråga flera gånger.

Även om man vet vad man vill göra direkt efter studenten så blir många stressade av att man kanske vet att det inte är något man vill göra hela livet. Man kanske ändrar sig och vill göra något annat och vad ska man göra då? Man kan göra precis vad man vill och man känner sig stressad av att man måste välja rätt när man egentligen bara kan byta yrke eller börja plugga om man faktiskt ändrar sig och vill göra något annat.

När man går i skolan behöver man inte tänka på vad man ska göra, då vet man att man ska gå i skolan men när man inte längre går i skolan kan man göra exakt vad man vill.

Var försiktig med att fråga vad en person ska göra efter studenten då det kan skapa stress för personer som förmodligen redan är stressade på grund av framtiden och på grund av allt annat som har med skolan att göra när det närmar sig slutet.


Tipsa en vän     Skriv utKampen fortsätter!


Vi lever i en värld där vi kvinnor blir lärda hur vi ska undvika att bli våldtagna, vi ska inte gå ensamma på kvällarna, inte ha kläder som är för...

Läs mer

Studenters stress inför framtidenNär det närmar sig studenten får de flesta frågan om vad de ska göra i...

Läs mer

Är influencer det nya drömyrket?Allt fler startar upp offentliga instagramkonton och youtubekanaler för att sedan börja...

Läs mer


Student eller köpfest?

Studentresor, studentbal och studentmössa är bara några av de ting som kommer i och...

Läs mer

Den skrämmande och förväntansfulla framtiden

Visar din klädstil vem du egentligen är? 

Instagram18
Mobilannons
Staffangymnasiet
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Scroll
Ansvarig utgivare:   Marie Näslund
Webmaster:   Marie Näslund
Redaktion:   Anna, Alva, Ellen, Saga, Tilde, Cecilia, Joar, Nils, Matilda, Vilma, Linus, Julia, Agnes, Linn, Amanda, Tanya, Klara, Emma, Linn