Tisdagen den 3 augusti 2021 - klockan 00:31
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fler ungdomar väljer att ha extra jobb 


Fahiya Maxamed 2018-09-19


Ungdomsarbetslösheten fortsätter att sjunka. Allt fler unga väljer att ta del av arbetsmiljön och vuxenlivet. Många eleverna i olika gymnasieskolor skolor runt omkring Sverige arbetar samtidigt som de pluggar. I dagens arbetsmarknad är det fler och fler som både jobbar och studerar samtidigt för att utveckla sina kompetenser samtidigt som de får praktisk erfarenhet. Dessa elever har sina olika skäl, vissa är i behov av pengarna medans andra jobbar för att kunna utvecklas som individer.

 

Just för Amanda Nygren är jobbet väldigt viktigt.

-Det känns bra man behöver pengarna som student, speciellt nu när studenten närmar sig, och jag bor inte med familjen så då är det extra viktigt för mig att kunna tjäna egna pengar. Säger Amanda Nygren. 

Det är viktigt att planera för att kunna balansera tycker många. När man gör upp ett schema är det lättare att se en bild som speglar vardagen och som ungdom är det väldigt viktigt för att veta när du kan göra dina egna studier och du när har möjligheten till att lägga in pass. Amanda upplever inte jobbet som ett hinder då hon ägna två timmar av hennes vardag till att arbeta.

-Jag rekommenderar unga i min ålder att ta alla chanser till extra jobb, man visar fram fötterna, det kommer att göra det enklare för en när man senare söker ett annat jobb och dessutom extra pengar som man kan röra sig på. Säger Amanda Nygren.

 


Tipsa en vän     Skriv utAtt brinna för sitt jobb

Kjell Myhr trivs på däckfirman

Att träffa människor varje dag har varit Kjell Myhrs roligaste bit av jobbet. Sedan 1993 har han drivit däckfirman Myhrs Däckservice tills då han sålde företaget...

Läs mer


Vad är värnplikt?


För många 17-åringar kommer det hem ett brev från rekryteringsmyndigheten,...

Läs mer

Livet som student

Linnéa Kårström studerar till sjuksköterska på Uppsala Universitet

Linnéa Kårström tog studenten 2018, då hade hon gått tre år...

Läs mer
När man kommer in till Blåklinten möts man av olika blomdofter.

Att arbeta med händerna


I den lilla staden Söderhamn lyser solen när jag går in till Blåklinten halv...

Läs mer

Kvalité, smak och utseende

Fler ungdomar väljer att ha extra jobb 

Att vara spindeln i nätet

Äldrevårdens änglar

Instagram18
Mobilannons
Staffangymnasiet
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Scroll
Ansvarig utgivare:   Marie Näslund
Webmaster:   Marie Näslund
Redaktion:   Anna, Alva, Ellen, Saga, Tilde, Cecilia, Joar, Nils, Matilda, Vilma, Linus, Julia, Agnes, Linn, Amanda, Tanya, Klara, Emma, Linn