Tisdagen den 3 augusti 2021 - klockan 00:05
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Golf- en sport som passar alla


Linus Jonsson 2020-11-20

Bild:Linus Jonsson

Bild:Linus Jonsson


Söderhamns Golfklubb ligger i Sofieholm vid havet i Söderhamn. Klubben bildades år 1960 men det dröjde till år 1963 innan dom första 9 hålen öppnades för spel, ett år senare, 1964 byggdes klubbhuset efter ritningar av SAR Gustaf Lettström. 4 år senare var alla 18 hål tillgängliga för spel. Banarkitekten hette Nils Sköld.


På golfklubben finns det inte bara en bana att spela på, det finns också 3 träningsområden. På Driving rangen så kan man träna på att slå. Man slår bara rakt ut på ett öppet fält med markeringar för hur långt man slår. Och sedan finns det en chipping och putting green där du kan träna ditt närspel. Det finns även ett pitching område där du kan träna på dina slag mellan 20–75 meter. Det finns också en restaurang, och alla dessa grejer får du besöka även om du inte spelar golf men kanske vill testa på att spela eller bara äta något gott.

Under sommaren 2020 så har golfen varit en utav de enda sporterna som drabbats lite positivt av Corona pandemin, denna sommar har Söderhamns golfklubb haft flera green fee gäster än på väldigt många år. Och det beror på att banan öppnade tidigare än andra banor runt om i närheten, men kanske mest på grund av att Corona pandemin bröt ut. Under Corona har folk inte vågat eller fått lämna Sverige och det har lett till att fler personer än någonsin börjat spela golf. Folk har inte velat sitta inne hela sommaren och då har golf blivit en väldigt snabbt växande sport under sommaren, just eftersom man får komma ut i naturen men också träffa folk och göra något socialt men inte behöva vara flera personer på samma ställe eller, det gör att personer kan känna sig trygga också.

Under året har flera ungdomar börjat spela golf än på väldigt många år. Det är på grund av att ungdomar inte har haft så mycket att göra då många andra sporter inte har kunnat drivas fullt ut under pandemin. Och eftersom golfen har kunnat driva sin verksamhet på nästan samma sätt som innan så har det blivit ett naturligt sätt att få träffa vänner, komma ut ur huset men även få idrotta.


Tipsa en vän     Skriv utGolf- en sport som passar alla

Söderhamns Golfklubb ligger i Sofieholm vid havet i Söderhamn. Klubben bildades år 1960 men det dröjde till år 1963 innan dom första 9 hålen öppnades fö...

Läs mer
Instagram18
Mobilannons
Staffangymnasiet
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Skicka bildinsändare
Scroll
Ansvarig utgivare:   Marie Näslund
Webmaster:   Marie Näslund
Redaktion:   Anna, Alva, Ellen, Saga, Tilde, Cecilia, Joar, Nils, Matilda, Vilma, Linus, Julia, Agnes, Linn, Amanda, Tanya, Klara, Emma, Linn