J-Södra - HFF i Elmiahallen

Traditionsenligt derby startar säsongen på allvar


Jimmy Höglund 2012-02-04


Efter lite mer än en månads försäsongsträning 2012 är det så dax för den första träningsmatchen. Traditionsenligt är det HFF som står för motståndet och som alla vet är det något av "årets match" för folket på andra sidan ån. För J-Södras del väntar matcher varje lördag under hela februari och så här i början av säsongen lär det ges speltid till hela truppen. Till dagens match saknas Finnur Justinussen som har lite problem med ett knä, André Calisir och Jonas Svahn som båda har lite småskavanker.

TRÄNINGSMATCH #1
VAD: JÖNKÖPINGS SÖDRA - HUSQVARNA FF
NÄR: Elmiahallen 14:00


Äntligen matchdax och äntligen blandas den tuffa försäsongsträningen med lite spel. Under februari väntar, förutom HFF, också Halmstad, Norrköping och Sylvia för Södras del. Mot HFF idag får fansen äntligen se Kalle Svensson i Södratröjan igen och dessutom är det nog många som är nyfikna på alla nya spelare. Nästan alla nyförvärv kommer att få spel men inte färöingen Finnur Justinussen som avstår spel pga en knäskada. - Inget allvarligt men det finns ingen anledning att ta några risker så här tidigt, kommenterar tränaren Mats Gren.

Det blir också Grens första match som coach i Sverige och han ser fram emot att det äntligen är match på programmet. - Vi har jobbat hårt, haft väldigt bra fart på träningarna och det är intressant för mig som kommer ny, att känna att det verkligen finns ett riktigt stort fotbollsintresse i stan.
- De här första matcherna hoppas jag ska ge lite fingervisningar om att vi är på rätt väg. Även om jag tror att det kan finnas en hel del rätt tunga ben på planen när det blir dags idag.

NOTERBART


## HFF är nära att signa två gamla Södraiter. Målvakten Mikael Axelsson kommer att vakta målet och mittbacken Uros Hojan kommer att spela. - Inget är helt klart men jag hoppas att båda två ska bli klara för oss ganska snart, säger HFF tränaren Niclas Tagesson till JP.

## Matchstart 14:00 alltså och en smula märkligt att de inte började en timme tidigare pga Smålandsderbyt HV-Växjö som börjar kl 16.

## Smårapporter utlovas via twitter, #sodrahff.

EXTERNT

Jnytt

J-Södra

HFF

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


tillsammans

---------------------------------
J-SÖDRA I SUPERETTAN
2006 - 2013
Här hittar du all fakta kring J-Södras säsonger i Superettan.

MÅLSKYTTARNA
SPELARNA
MATCHERNA
PUBLIKSIFFROR
DOMARNA
MOTSTÅNDARMÅLEN

vadret


Södrasajten.se on Facebook
chatten2

twitterlayout2

ÅRETSSPELARE


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

SÖDRASAJTEN.SE
Oberoende opinion © 2007- 2015
Ansvarig utgivare: Jimmy Höglund