Garip har levt längre än svanar brukar...

Recep, 63, blev bästa vän med en svan för 37 år sen...


Andreas Häggström 2021-02-11

<span>Ute på promenad tillsammans.</span>
Bild:Foto: ERGIN YILDIZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Ute på promenad tillsammans.

En oväntad vänskap inleddes på ett fält i västra Turkiet för 37 år sedan.Sedan den dagen har Recep Mirzan haft sin bästa vän, svanen Garip, vid sin sida.
Han ser nu svanen som sitt barn.  


För 37 år sedan såg den nu pensionerade brevbäraren Recep Mirzan en skadad svan på ett fält i västra Turkiet.
Recep Mirzan bestämde sig för att ta hand om svanen för att skydda den mot rovdjur. Han tog med sig svanen till sin gård i området kring Karaagac, vid gränsen mot Grekland, där den skulle få bo till dess att den skadade vingen läkt.
– Eftersom jag älskar djur sa jag till mig själv att jag tar hem henne i stället för att lämna henne som föda till rävarna, säger Recep Mirzan till nyhetsbyrån AP.
Men svanen blev kvar – och är kvar än i dag.


Levt längre än svanar brukar

<span>Recep Mirzan döpte svanen till Garip. Garip har sedan dess även blivit vän med katter och hundar i området. Hon följer Recep Mirzan vart han än går, oavsett om det handlar om sysslor på gården eller den dagliga kvällspromenaden.</span>
Bild:Foto: ERGIN YILDIZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Recep Mirzan döpte svanen till Garip. Garip har sedan dess även blivit vän med katter och hundar i området. Hon följer Recep Mirzan vart han än går, oavsett om det handlar om sysslor på gården eller den dagliga kvällspromenaden.


Enligt nyhetsbyrån AP är medellivslängden för en vild svan 12 år, medan en svan i fångenskap kan leva uppemot 30 år.

<span>Svanen Garip har blivit vän med andra djur i området också, såväl katter som hundar. Men Recep Mirzan är som Garips förälder.</span>
Bild:Foto: ERGIN YILDIZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Svanen Garip har blivit vän med andra djur i området också, såväl katter som hundar. Men Recep Mirzan är som Garips förälder.


Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /shared/www/webnews.textalk.com/20210322115504-832c8ab/www/se/include/text_functions.php on line 125