Tisdagen den 16 april 2024 - klockan 19:40
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Ida Kallanvaara


Annie Svensson 2013-03-13

Bild:Gregory Batardon

Ida Kallanvaara, från Angeredsgymnasiets online-program, går på Konsthögskolan i Oslo där hon dansar balett. Hon når stora framgångar på stora scener och deltog nyligen i den prestigefyllda tävlingen Prix de Lausanne.


Ida Kallanvaara är 19 år och läser balett vid konsthögskolan i Oslo. Hon har studerat och dansat sedan 4:n vid Svenska balettskolan i Göteborg. Hösten 2010 kom hon in på Konsthögskolan i Oslo. Då var hon bara 16 år och enda svensk. Hon fick en av 7 platser bland 85 sökande. Det var en Bachelorutbildning i klassisk balett som hon kom in på. Hon ägnar mer än 25 timmar i veckan åt dansen. Hon valde studier i Oslo för att kunna ägna sig åt dansen på heltid. Det var inte möjligt i Sverige. Detta är nämligen förutsättningen för att konkurrera mot andra dansare.

Hon har nått stora framgångar på Konsthögskolan i Oslo. I november 2012 fick hon en dansroll i Mesteraften på Stora Scenen i Oslo. Hon fick även dansa i Nötknäpparen strax före jul.

I helgen tog Ida sig till final i Prix de Lausanne som är världens mest prestigefyllda tävling för unga dansare som är 15-19 år. Det är också en väg in i branschen eftersom den följs över hela världen.
”Det var en jättetrevlig miljö bland dansare, lärare och domare. Jag blev väldigt glad och inspirerad. Alla respekterade varandra och det var ett rent och ärligt spel” säger Ida om tävlingen.
Ida tyckte att koncentrationen var hög och att veckan var spännande och nervös.


Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Skicka insändare

MATSEDEL

KALENDER

Det finns inga kommande händelser i kalendern.


Riksgymnasiet

Angeredsgymnasiet

Angeredswebben
Ansvarig utgivare:   Patrick Gladh
Webmaster:   Rickard Strid
Redaktion:   Anita, Sadia, Fadak, Emil, Sofia, David, James, Liana, Wilma, Tahereh, Hanna, Olle, Arieg, Aida, Hedda, Hedda, Zeinab , Torbjörn, Klara