Handels- och administrationsprogrammet höll fest för sitt nya namn


Evelina Hansson 2021-11-23







Programmet Handels- och administration har nu bytt namn till Försäljnings- och serviceprogrammet. Detta namnbyte uppmärksammades på Westerlundska gymnasiet med en stor releasefest i torsdags. 

I onsdags den 17 november hade vi på Westerlundska Öppet hus, där vi välkomnade alla blivande gymnasieelever att kika på dom olika programmen. På Försäljnings- och serviceprogrammet fick nämligen 9:orna som kom och besökte programmet, hjälpa till att pynta inför Försäljnings- och serviceprogrammets releasefest. Rummet var pyntat med massor av fina ballonger, julpynt bland annat en julgran samt pepparkakor med bokstäverna ”FS” för att inviga det nya namnet.

Många var på plats på festen bland annat några programrektorer, syv från en grundskola, lärare och elever på HA och några andra från administrationen. Även skolans rektor Daniel Hellström befann sig på invigningen. Han själv berättar att det var självklart för honom att medverka på festen då det inte tillhör vanligheterna att ett program byter namn och en del innehåll. Även att eleverna och programmet ordnat en jättefin tillställning som på ett trevligt sätt markerade avstampet för det som komma skall. Även allt runt och kring releasen hade eleverna fixat superbra.

-       Jag vet att många av eleverna som idag går på programmet anser att nuvarande namn är bättre, säger Daniel Hellström.

Men namnbytet är på grund av att samtidigt efterfrågar branschen en tydlighet kring att service är en viktig del i utbildningen samtidigt som behoven i branschen förändras exempelvis mot mer digital handel. Så ändras innehållet i en utbildning kan ett namnbyte ses som logiskt för att markera ändringarna.

På ett sätt blir det även automatiskt ett intresse kring ett namnbyte så det kan ju vara positivt och jag tror inte att det kommer påverka söktrycket negativt varken på kort eller lång sikt. Självklart kan åk 9-elever vara osäkra på vad FS är för program då namnet inte funnits tidigare men både personal och elever på nuvarande HA gör ett strålande jobb med att förklara för blivande elever så de inte ska missa att söka ett program de är intresserade av.

På plats på releasefesten var även Kerstin Hansson som jobbar på Försäljnings- och serviceprogrammet. Jag intervjuade Kerstin får att få veta mer ingående varför programmet byter sitt namn. Hon berättade att de byter namn på grund av att man vill modernisera programmet. Namnet är inte heller den enda ändringen; nya kurser och nytt kursinnehåll kommer att genomföras. För att modernisera programmet ska man införa mer digital handel i kurserna, eftersom den digitala handeln vuxit och blivit en stor del inom handeln. Även turism kommer det pratas mer om på programmet för att upplysa eleverna, samt att hållbar handel är en ny ändring. Superkul ju!

De huvudsakliga förändringarna träder i kraft först 1 juli 2022. Då hoppas jag att många blivande gymnasieelever får upp ögonen för programmets nya ändringar och känner att detta passar perfekt för dem.

 


Tipsa en vn Skriv ut



Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.
Westerlundskas rektor, Daniel Hellström, uttalar sig om strejkvarslet.

Strejk avblåst 

Kommunal varslade om strejk i kommuner och regioner runt om i Sverige. Anledningarna till att man flaggade om strejk var den låga lönen och dygnsvilan. Strejkhotet är nu över och...

Läs mer


Nu har skatteåterbäringen kommit

Fick tillbaka över 10 000 kronor

Varje år under april månad så infaller skatteåterbäringen. Det...

Läs mer
Vid Coop kommer det nya området \

Ny stadsdel vid Coop

Enköpings kommun har gått ut med planerna om ett nytt projekt här i Enköping, nämligen den nya...

Läs mer


Elevers åsikter om den nya lagen

WGY om den nya lagen att byta kön

Den nya lagen om att byta kön har skapat en hel del debatter. Så här tycker WGY om...

Läs mer

"De läckte hela min identitet”

Påsken är här!

Varför är det inget påskbord i år?

Ramadan är i full gång 

Allsvenska premiären

Populäraste teknikprogrammet bland tjejer i Uppsala län

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Tisdag 23/4
Världsbokdagen
Fredag 26/4
40-dagars
Tisdag 30/4
Valborg
Onsdag 1/5
Första maj
Fredag 3/5
Världsdagen för pressfriheten
Lördag 4/5
"May the Fourth be with you"
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Cocktail party
Mösspåtagning i skolan
Bal på Haga slott
Lördag 25/5
Studentfest "White lies"
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN!
Söndag 9/6
EU-val
Onsdag 12/6
Skolavslutning
Söndag 12/1 2025
Axel fyller år

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Elise, Vera, Chris, Chris, Elton