Handels- och administrationsprogrammet höll fest för sitt nya namn


Evelina Hansson 2021-11-23Programmet Handels- och administration har nu bytt namn till Försäljnings- och serviceprogrammet. Detta namnbyte uppmärksammades på Westerlundska gymnasiet med en stor releasefest i torsdags. 

I onsdags den 17 november hade vi på Westerlundska Öppet hus, där vi välkomnade alla blivande gymnasieelever att kika på dom olika programmen. På Försäljnings- och serviceprogrammet fick nämligen 9:orna som kom och besökte programmet, hjälpa till att pynta inför Försäljnings- och serviceprogrammets releasefest. Rummet var pyntat med massor av fina ballonger, julpynt bland annat en julgran samt pepparkakor med bokstäverna ”FS” för att inviga det nya namnet.

Många var på plats på festen bland annat några programrektorer, syv från en grundskola, lärare och elever på HA och några andra från administrationen. Även skolans rektor Daniel Hellström befann sig på invigningen. Han själv berättar att det var självklart för honom att medverka på festen då det inte tillhör vanligheterna att ett program byter namn och en del innehåll. Även att eleverna och programmet ordnat en jättefin tillställning som på ett trevligt sätt markerade avstampet för det som komma skall. Även allt runt och kring releasen hade eleverna fixat superbra.

-       Jag vet att många av eleverna som idag går på programmet anser att nuvarande namn är bättre, säger Daniel Hellström.

Men namnbytet är på grund av att samtidigt efterfrågar branschen en tydlighet kring att service är en viktig del i utbildningen samtidigt som behoven i branschen förändras exempelvis mot mer digital handel. Så ändras innehållet i en utbildning kan ett namnbyte ses som logiskt för att markera ändringarna.

På ett sätt blir det även automatiskt ett intresse kring ett namnbyte så det kan ju vara positivt och jag tror inte att det kommer påverka söktrycket negativt varken på kort eller lång sikt. Självklart kan åk 9-elever vara osäkra på vad FS är för program då namnet inte funnits tidigare men både personal och elever på nuvarande HA gör ett strålande jobb med att förklara för blivande elever så de inte ska missa att söka ett program de är intresserade av.

På plats på releasefesten var även Kerstin Hansson som jobbar på Försäljnings- och serviceprogrammet. Jag intervjuade Kerstin får att få veta mer ingående varför programmet byter sitt namn. Hon berättade att de byter namn på grund av att man vill modernisera programmet. Namnet är inte heller den enda ändringen; nya kurser och nytt kursinnehåll kommer att genomföras. För att modernisera programmet ska man införa mer digital handel i kurserna, eftersom den digitala handeln vuxit och blivit en stor del inom handeln. Även turism kommer det pratas mer om på programmet för att upplysa eleverna, samt att hållbar handel är en ny ändring. Superkul ju!

De huvudsakliga förändringarna träder i kraft först 1 juli 2022. Då hoppas jag att många blivande gymnasieelever får upp ögonen för programmets nya ändringar och känner att detta passar perfekt för dem.

 


Tipsa en vän     Skriv ut

Olika sätt att fira eller inte fira jul

Kalle Anka, julklappar och pepparkakor-
Vad måste finnas för att julstämningen ska infinna sig?
Aline själv firar inte jul men uppskattar decembermys ändå. 

Läs mer


Att vara företagare i juletid

Maria Redlund äger en salong i Enköping. Att vara företagare i Enköping är...

Läs mer

Hur mycket skinka äter svensken under julen? 


För många är julskinkan ett måste på julbordet.
Utan gris ingen jul...

Läs mer


Årets julklapp är en evenemangsbiljett

Jakob Grip gav sig ut i julhandeln strax före jul, innan de nya restriktionerna slagit till...

Läs mer

Mycket folk och härlig stämning på julmarknaden

Brända mandlar och julsång lockar i Sigtuna

Natten går tunga fjät på Westerlundska 

”Svenskar gör en amatör-variant som förstör känslan. Man ska göra på det gamla hederliga finska sättet”  

Lucia enligt Lucas 

Lucia spred ljus och glädje

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa

Kalender

Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Blombud UF

Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Clara, Axel , Oliver , Maryam