Lucia enligt Lucas 


Lucas Lundin 2021-12-20


Den 13:e december är en traditionsenlig dag för att skapa ett luciatåg och sjunga. Det är vanligast att se mindre barn runt om i olika skolor i landet sjunga inför familj och bekanta. Jag, tillsammans med min klass vill höja stämningen på skolan och vi har beslutat oss för att genomföra ett eget luciatåg på Westerlundska gymnasiet.  

Klassen samlas strax efter klockan tio för att tillsammans byta om och göra oss redo för att lussa 10:30. Tåget består av en Lucia, tärnor, tomtar och en julgran. Lucian, Saga Borén tar täten följt av tärnorna, julgranen och tomtarna.  

Planerna kring luciatåget var hemliga, därför var övriga elever på skolan ovetande om våra planer. Skolans vaktmästare släcker lamporna i korridorerna efter våra direktiv. Vi möts direkt av förvånande blickar när vi lussar genom skolan. Än mer förvånade är lärare som bedriver undervisning för andra elever i klassrummen när vi knackar på och går in ett varv och sjunger.                            

- Det var kul med ett elevinitiativ. Det skapade mysig stämning, säger läraren Sofia Jämsåker Nilsson. 

Klockan slår 11:00 vilket innebär att skolmatsalens dörrar slås upp för dagen. Tåget beger sig dit för att muntra upp kökspersonal och matgästerna vilket vi upplevde att de uppskattade då vi bemöttes av många leenden och mobilkameror.  

Innan vi har bestämt oss för att avsluta lussandet beger vi oss in bakom expeditionen där skolans rektorer och administration sitter. Även där möttes vi av glada miner och mobilkameror 

Efter att ha plöjt igenom flertalet av skolans korridorer, matsalen och expeditionen är det dags att avrunda och återgå till ordinarie lektioner.

Efter att ha plöjt igenom flertalet av skolans korridorer, matsalen och expeditionen är det dags att avrunda och återgå till ordinarie lektioner.

 


Tipsa en vän     Skriv ut

Studenter ifrågasätter allt firande

Det är nästan jobbigare att ta studenten än att faktiskt klara av utbildningenSå kan det låta kring landets gymnasieskolor bland de elever som är i full...

Läs mer


Hur mycket kostar studenten?

Klänningar, kostymer, fester och flak. Och så studentmössan förstås...

Läs mer


Mänskliga rättigheter gestaltas i ljud och bild 

Medieeleverna på samhällsvetenskapsprogrammet har producerat filmer och radioreportage...

Läs mer
Eleverna på plats på filmgalan på biografen Grand i Stockholm.

Nominerade till filmpris 

Elin Malm, Cecilia Högsund, Nils Lilja, Oliver Wikell, Alfred Monié och Linnea...

Läs mer

Höga debattvågor på Westerlundska 

Alla hjärtan firas på samhällsprogrammet

100 dagar till studenten 
firas med Gatsby-tema 

Vad är kärlek? 

Restriktionerna bort -
studenterna firar

Potatis och blåklint när handelsettorna hade mässa

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Oscar, Clara, Axel , Oliver , Maryam