Restriktionerna bort -
studenterna firar


Lucas Lundin 2022-02-04


Restriktionerna hävs den 9:e februari vilket har gjort eleverna i årskurs 3 på Westerlundska gymnasiet hoppfulla. Direkt började snacket gå kring vårens firande och på studentmötet under fredagen kom glädjande besked för årets studenter.

Den 3:e juni är den planerade dagen att fira årets studenter på Westerlundska gymnasiet. På grund av Coronaviruset har det länge spekulerats kring ifall det är möjligt att fira årets studenter utan restriktioner. På studentmötet under fredagen bekräftar Daniel Hellström, rektor på Westerlundska gymnasiet att firandet kommer ske som vanligt, men poängterar att läget kan förändras ifall Folkhälsomyndigheten vidtar nya smittåtgärder.

– Jag hoppas ni får en bra student utan hinder av restriktioner, säger Daniel Hellström.

Han bekräftar också att det traditionsenliga studenttåget kommer att genomföras.Maria Johansson (administrativ chef) har sökt tillstånd och fått tillstånd från polisen.

Gällande studenttåget kommer klasserna några dagar innan göra upp i olika tävlingar där vinsten är att få möjligheten att gå längst fram i studenttåget och få äran att sätta på den stora studentmössan på Dr Westerlund-statyn i Skolparken. När tåget upphör är tanken att lastbilar och traktorer med flak står längs Drottninggatan och väntar på elever. För att få arrangera flakåkning krävs återigen tillstånd från polisen. Detta är dock ingenting som skolan arrangerar.

- När studenttåget kommit fram till skolparken står inte vi längre som arrangörer. Arrangemanget om flakåkning har vi ingenting med att göra, säger Daniel Hellström.

Knappt fyra månader återstår på gymnasiet innan det är dags för eleverna att ta sig an vidarestudier eller arbete. Förhoppningsvis är Coronaläget under kontroll i juni så studenten lever upp till förväntningarna, och eleverna får fira på det sätt de förtjänar.


Tipsa en vän     Skriv ut

Nya skolan tar form

Byggnationen av nya Westerlundska gymnasiet är i full gång. Skolan kommer stå färdig och redo att ta emot elever och all annan personal höstterminen 2024 och skolan kommer...

Läs mer


Studenter ifrågasätter allt firande

- Det är nästan jobbigare att ta studenten än att faktiskt klara av...

Läs mer


Hur mycket kostar studenten?

Klänningar, kostymer, fester och flak. Och så studentmössan förstås...

Läs mer

Mänskliga rättigheter gestaltas i ljud och bild 

Medieeleverna på samhällsvetenskapsprogrammet har producerat filmer och radioreportage...

Läs mer

Nominerade till filmpris 

Höga debattvågor på Westerlundska 

Alla hjärtan firas på samhällsprogrammet

100 dagar till studenten 
firas med Gatsby-tema 

Vad är kärlek? 

Restriktionerna bort -
studenterna firar

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Mest lästa
Kalender


Senaste från Skolnytt.se

https://www.facebook.com/Vad-h%C3%A4nder-Westerlundska-102026385335977/
Skicka bildinsändare
Kalender
Vad händer Westerlundska?
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Filip, Elwira, Lova , Daria, Nelton, Ella , Sonja, Lisa , Saga, Marika , Filippa, Tim , Wilmer, Maja , Jakob, Jakob, Evelina, Emir , Cecilia , Arvid , Lucas, Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Lisa, Linnea, Aline, Agnes, Ellen, Oscar, Clara, Axel , Oliver , Maryam