Blir det en vit jul i Enköping 2022?


Cecilia Högsund 2022-12-14


Att veta säkert om det vita täcket av snö får ligga kvar på julafton är nästintill omöjligt. En vit jul lät till en början troligt, men nu ser det ut att vända.

De kalla vindarna från Arktis som drog in över landet förde med sig minusgrader och snöfall, även i Enköping. De som kliver ut genom dörren idag, 14 december, kommer att mötas av kall luft och ett vackert snötäcke på marken, men hur länge kommer kylan egentligen att hålla i sig och får vi snö på julafton? Flera meteorologer, däribland SVT-meteorologen Nitzan Cohen, vågade sig på att förutspå hur vädret kommer att se ut lagom till julafton. Många av gissningarna tydde på att strömmen av den kalla luften och därmed snön skulle ligga kvar under julen i stora delar av landet, men om vi tittar på väderprognosen för Enköping under den kommande julaftonsveckan ser det annorlunda ut.

SMHI:s 10-dygnsprognos visar att plusgrader kommer att nå Enköping från och med söndag 18 december med följd av regn på tisdag 20 december, förmodligen innebär detta tyvärr en jul utan snö. Däremot förutsäger 10-dygnsprognosen att den 23 december, dagen innan julafton, drar minusgrader återigen in över Enköping. Med tanke på att det är 10 dagar kvar till julafton är det bra att komma ihåg att prognosen idag klassas som osäker, men med lite tur kanske vi enköpingsbor får en jul med minusgrader och därtill lätt snöfall!


Tipsa en vän Skriv ut

Politisk debatt på Westerlundska idag 

Politiker från olika partier besökte WGY idag, måndag. 
I aulan var det debatt mellan politikerna och i cafeterian hade ungdomsförbunden bokbord och presenterade sin politik...

Läs mer
Konst eller inte? Så här kan AI-genererad konst se ut.

Ungdomars inställning till AI-konst

Den senaste tiden har intresset för artificiell konst ökat eftersom det nu finns må...

Läs mer
Elin Hållén Quas, Kerstin Hansson, Anneli Aresdotter och Markus Andersson har tillsammans jobbat med ansökan för att Westerlundska ska bli en Erasmusskola.

Westerlundska gymnasiet har beviljats Erasmusackreditering för globala projekt

Världen väntar för WGY:s elever och lärare 

Nu blir det mycket lättare att åka på utbytesresor för Westerlundskas elever....

Läs mer
På väggarna i de slitna korridorerna i D-huset på Westerlundska sitter bilder på det nya gymnasiet. Eleverna som går i årskurs 2 kommer att vara de sista som tar studenten i den gamla skolan.

Vad händer med det gamla gymnasiet?

Samtidigt som det nya gymnasiet byggs, så glöms vi elever på gamla skolan bort....

Läs mer

Kriget i Ukraina påverkar gymnasiebygget

Vart tar WGY:s avgångselever vägen efter gymnasiet?

Från gymnasielärare till Friskis nya chef 

Stressade unga behöver hjälp

Shoppar för att passa in

Knark säljs under skoltid på Westerlundska

Fredagen den 24 mars 2023 - klockan 06:33
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris