Från gymnasielärare till Friskis nya chef 


Nasrin Mohamed Daria Azef 2023-03-10

Madeleine Lahti jobbade sin sista dag på Westerlundska gymnasiet fredagen före sportlovet. <br /><br />
Madeleine Lahti jobbade sin sista dag på Westerlundska gymnasiet fredagen före sportlovet. - Herregud jag har varit på samma ställe i snart 17 år, nu får jag skärpa mig, jag kanske ska gå vidare och göra något annorlunda, säger Madeleine Lahti.

Gymnasieläraren Madeleine Lahti har efter 16 år som lärare valt att ändra yrke till verksamhetschef på ett av Enköpings gym, Friskis & Svettis.

-          Det känns både lite spännande så klart, att byta, och sen är det lite läskigt också. Jag har ju varit här i snart 17 år så det är ju det man vet och vad man är trygg med, så det känns annorlunda att gå vidare med något nytt, säger Madeleine.

 Varför Madeleine väljer att byta yrke är just för att hon är ute efter något nytt, speciellt efter att hon gjort samma sak i snart sjutton år nu och är ute efter något annat. Just vad hon går vidare med är att hon nu ska bli verksamhetschef på gymmet Friskis & Svettis.

-          Jag tycker det är jätteintressant med träning och hälsa, det är ju min hobby utanför jobbet och att få jobba med det känns väldigt utvecklande. Så jag ser verkligen fram emot att träffa alla härliga människor där och köra i gång och jobba med dem.

Har du några särskilt roliga minnen under din tid på jobbet?

-          Massor såklart! Jag tycker ju om generellt undervisningssituationerna, när man undervisar och så märker man att polletten trillar ner och elever verkligen fattar, det blir kul och intressant. Sen också när ni elever kommer in i skolan i 1:an så är man lite av ett barn chsen går dom här dom tre åren och man inser vilka kloka vuxna människor som ska ut och ta sig an livet, och det kan man känna sig riktigt stolt över, säger Lahti.

 Vad har du för planer för Friskis?

        -  Jag har varit där en del och jag har såklart en del egna tankar och idéer men jag tror inte att jag ska avslöja det än utan jag får nog känna in lite och höra efter. Det är ju en verksamhet där det finns så mycket bra med bra energi, människor, funktionärer och arbetare så jag vill ta vara på de goda krafterna som finns.


Tipsa en vän Skriv ut

Politisk debatt på Westerlundska idag 

Politiker från olika partier besökte WGY idag, måndag. 
I aulan var det debatt mellan politikerna och i cafeterian hade ungdomsförbunden bokbord och presenterade sin politik...

Läs mer
Konst eller inte? Så här kan AI-genererad konst se ut.

Ungdomars inställning till AI-konst

Den senaste tiden har intresset för artificiell konst ökat eftersom det nu finns må...

Läs mer
Elin Hållén Quas, Kerstin Hansson, Anneli Aresdotter och Markus Andersson har tillsammans jobbat med ansökan för att Westerlundska ska bli en Erasmusskola.

Westerlundska gymnasiet har beviljats Erasmusackreditering för globala projekt

Världen väntar för WGY:s elever och lärare 

Nu blir det mycket lättare att åka på utbytesresor för Westerlundskas elever....

Läs mer
På väggarna i de slitna korridorerna i D-huset på Westerlundska sitter bilder på det nya gymnasiet. Eleverna som går i årskurs 2 kommer att vara de sista som tar studenten i den gamla skolan.

Vad händer med det gamla gymnasiet?

Samtidigt som det nya gymnasiet byggs, så glöms vi elever på gamla skolan bort....

Läs mer

Kriget i Ukraina påverkar gymnasiebygget

Vart tar WGY:s avgångselever vägen efter gymnasiet?

Från gymnasielärare till Friskis nya chef 

Stressade unga behöver hjälp

Shoppar för att passa in

Knark säljs under skoltid på Westerlundska

Fredagen den 24 mars 2023 - klockan 08:03
Mest lästa


Senaste från Skolnytt.se

Skicka bildinsändare
Skicka insändare
Kalender
Tipsa redaktionen
WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Gustav, Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Axel, Wilmer, Mustafa, Evelina, Emir, Emir , Cecilia , Paula , Klara , Malte, Malte, Ella, Ella, Arvid , Elin, Nasrin , Alfred, Liw, Ebba , Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Axel , Filip , Oliver , Vera, Chris, Chris