Öppet hus lockade många nyfikna nior


Ella Isak Emma 2023-11-16


Igår hade vi på Westerlundska gymnasiet öppet hus, där det kom många nyfikna 9:ondeklassare. Vi pratade med några blivande elever om hur de tänker kring gymnasievalet och därefter pratade vi med UF-företaget Wireless som gjorde succé på sitt första släpp.

Först ut var Ida Pontán från Örsundsbro, hennes tankar lutade mot att välja försäljning och serviceprogrammet.

- Jag funderar på at välja det för att det var enkelt, just för att jag är väldigt skoltrött.

Därefter pratade vi med Felicia, från Entréskolan om hennes tankar om gymnasievalet och varför hon ska välja det programmet hon funderade på.

- Jag vill gå Samhällsprogrammet, med beteendeinriktning för jag tyckte det verkade mest intressant av dom alla inriktningarna.

Ett av dom succéfulla UF-företagen här på skolan är Wireless UF från Ekonomiprogramet, som har tagit fram miniplattänger som är trådlösa och fånga besökarnas intresse

- Våran första lansering gick jättebra, vi sålde slut på 5 minuter. Nu har vi även börjat tagit emot massa förbeställningar på plattängerna som kostar 299kr/st.

Hur ser ni på UF-året framöver?

- Förhoppningsvis kommer det gå lika bra som det har gjort nu. Vi har planerat ett antal fysiska säljtillfällen framöver och förhoppningsvis kan vi ställa upp i UF-tävlingar. Men vi kommer fortsätta ta emot beställningar på vår instagram Dm.

Vi tog även chansen att prata med rektorn under kvällen, för att höra hans tankar kring dom nyblivna eleverna och om den nya skolan som står klar till hösten 2024.

Hur tycker du det har gått idag?

- Jag tycker det har gått jättebra, jag tycker det har varit bra flöde och det kommer elever utspritt i stället för att alla kommer på en gång. Det är svårt att bedöma om det kommer så många som vi hoppas eller inte, eftersom dom kommer så utspritt men det finns ett jättestort intresse från 15-åringar och deras föräldrar. Jag hoppas att det blir en ökning av elever därför att 08:orna är en större kull än var ni och 07:orna var. Rent matematiskt så kan vi se att om en lika stor andel elever söker oss som de brukar vara så ska det bli en ökning av elever.

Tror du att den nya skolan kommer locka elever till att vilja börja på Westerlundska?

- Eftersom det kommer bli Sveriges finaste gymnasieskola så, så tror jag att det kommer locka. Men sen är det vissa som blir lite fundersamma eftersom de nu ser hur till exempel samhällsprogrammet har, hur teknikprogrammet har och naturprogrammet har, kommer det komma funderingar om hur de kommer se ut i den nya skolan.Jag hoppas verkligen att det lockar några fler, jag skulle lätt välja nya skolan om jag hade ett val än att pendla och nya skolan är byggd för 1600 elever, vilket är ett antal fler än vad denna skola är byggd för. Vi vill ändå att alla ska känna en tillhörighet i den nya skolan, därför kommer tillexempel bygg och fordon ha klassrum i den nya skolan.


Tipsa en vn Skriv utSveriges Natoansökan

Nu är Sveriges medlemskap i Nato väldigt nära. 16 maj 2022 bestämde sig regeringen med stöd från riksdagen att Sverige ska ansöka för medlemskap i militä...

Läs mer


Ronaldo avstängd efter olämplig gest

Ballon d’Or vinnaren och fotbollstjärnan Cristiano Ronaldo blev under gårdagen i...

Läs mer

Idag är det skottdagen

Vart fjärde år är det skottår, detta innebär att en extra dag läggs...

Läs mer
Gustav Ahlqvist och Victor Dahlin som är taggade inför 100 - dagars

100 dagar kvar till studenten firas

Det börjar närma sig studenten och den 26 februari är det 100 dagar kvar vilket...

Läs mer

UF-året har väckt många känslor

Nu vankas det sportlov

Samir och Viktor chockar på helt fel sätt i Melodifestivalens första deltävling 

UF mässan i full gång på WGY

Ella hamnade i diket 

Dags för den årliga UF-mässan 

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Måndag 4/3
Biljettsläpp till Balen, plats kompassen, 10.30
Söndag 24/3
75 dagars
Fredag 29/3
Påsklovet startar
Lördag 30/3
Studentfesten , Plats Cinema
Tisdag 16/4
50 dagars
Torsdag 25/4
40 dagars
Måndag 6/5
30 dagars
Torsdag 9/5
Informell mösspåtagning på Cinema
Fredag 17/5
Mösspåtagning i skola
Bal på Haga slott
Söndag 26/5
10 dagars
Torsdag 30/5
Studentveckan börjar
Fredag 31/5
Klassens dag
Måndag 3/6
Studentkampen
Onsdag 5/6
STUDENTEN
Söndag 9/6
EU-val

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Fanny, Fanny, Nicodemus, Shona, Victor, Victor, Rebecca, Axel, Linn , Stina, Mustafa, Maja , Emil, Felicia, Paula , Klara , Pim , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Tyra, Alice, Ebba, Tilde, Evelina, Sophie, Ellen, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Matilda, Emma, Filip , Casper, Vera, Chris, Chris, Elton