AFRY om samarbetet med Westerlundska


Nicodemus Berghäll 2023-09-28

I fredags och under lördagen hölls den årliga Enköpingsmässan. Det är en mässa där Enköpings näringsliv kan representera sig själva och lära ut om sina företag. Westerlundska gymnasiet och ett företag på mässan som heter AFRY samarbetade för att ge eleverna i 3an en chans att blicka in i arbetslivet. Jag intervjuade AFRY för att ta reda på vad deras företag håller på med och varför dom var intresserade av samarbetet med Westerlundska Gymnasiet.

Jag fick intrycket av att AFRY är ett brett och internationellt företag som jobbar inom teknik och studier. De var på Enköpingsmässan för att representera sitt företag och förklara att teknik inte behöver vara svårt som många kan tro. Varför dom var intresserade utav samarbetet med Westerlundska var för att göra reklam för sitt företag och locka eleverna att bli mer intresserade av ingenjörskap och studier inom teknik, samt att lära dom att teknik inte behöver vara svårt.

-          Många kan tycka att studier inom teknik låter svårt, men det behöver det inte vara. Säger en av AFRYs representanter från deras monter.

Sedan gynnar samarbetet eleverna på andra stadier, inte bara till för AFRYs fördel. Det är mycket lärorikt och kan ge eleverna en inblick i arbetslivet och kanske till och med ger dom en tanke om vad dom vill jobba som i framtiden. Företagen vill träffa sina framtida anställda, och tanken är att eleverna eventuellt ska träffa sina framtida arbetsgivare.


Tipsa en vän Skriv utLängst till höger står årets lucia i Enköping
Längst till höger står årets lucia i Enköping

Lovisa Erikssjö är årets lucia

"Lucia är ett stort hedersuppdrag"

Den utvalda lucian i Enköping i år är Lovisa Erikssjö. Förra året fick hon vara med i luciakören och i år fick hon förfrågan om att vara med i...

Läs mer
- Det är inte så ofta jag hinner besöka gymnasieskolor, men Westerlundska där mina båda döttrar har gått vill jag gärna komma till, sa Jessika Roswall under fredagens besök.

EU-ministern på besök på Westerlundska

Roswall om brottslighet, klimat och krig

Vi lever i en orolig tid med organiserad brottslighet, klimatångest och närvarande krig...

Läs mer


Evelina Hansson is back

Evelina Hansson är en före detta elev från samhällsprogrammet på...

Läs mer


Räntan höjs med över 100%

Centrala Studiestödsnämnden förkortat CSN höjer nu räntan med över...

Läs mer

Onebuying prickade rätt - årets julklapp

Nu är vintern här

Streetfood Friday på skolor i Enköpings kommun

Första spadtaget för framtidens kommunhus

Hon var på plats i östra Jerusalem
"Göd inte hatet"

Öppet hus lockade många nyfikna nior

Skicka insändare
Tipsa redaktionen
Skicka bildinsändare
Mest lästa

Kalender

Lördag 9/12
Street Feet show
Söndag 10/12
Street Feet show
Nobeldagen
Måndag 11/12
Street Feet show
Tisdag 12/12
Street Feet show
Onsdag 13/12
Luciafirande
Torsdag 21/12
Jullov!
Söndag 24/12
Julafton
Söndag 31/12
Nyårsafton!

Senaste från Skolnytt.se

WGYnytt
Ansvarig utgivare:   Charlotta Hemlin
Webmaster:   Charlotta Hemlin
Redaktion:   Ella , Gustav , Tyra, Emmy, Neo, Daria, Daria, Fanny, Fanny, Nelton, Nicodemus, Ella , Victor, Victor, Rebecca, Axel, Stina, Mustafa, Emil, Paula , Klara , Malte, Malte, Isak , Linnea, Ella, Ella, Vilja, Nasrin , Alfred, Liw, Alice, Ebba , Ebba, Tilde, Sophie, Ellen, Clara, Matilda, Matilda, Albin , Linn, Emma, Filip , Vera, Chris, Chris, Elton